Ömer Özenç kendisini feda etti

"Ömer Özenç kendisini feda etti"

Orta Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Güneş, ÇANDEF'te yaşanan gelişmeleri Sözcü18'e değerlendirdi.

ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç'in 18 Mart 2012 tarihinde yapılacak genel kurul öncesi 'ben aday değilim' açıklamasının yankıları Çankırı camiasında tüm hızıyla devam ediyor.

Orta Dernekler Birliği Başkanı ve aynı zamanda ÇANDEF Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Mehmet Güneş, Özenç'in son açıklaması ile ilgili olarak "Bana göre Ömer bey çok büyük fedekarlık örneği göstererek, yeni oluşacak oluşumlara kendisini feda etti" dedi.

Sözcü18 Haber Merkezinin kendisine ulaştığı Güneş "Birlikteliğin bozulmaması adına önemli bir fedakarlık yaptı. Kendisinin şahsi kararıdır. Bizler de ona uymak durumundayız" diyerek yaşanan süreci net bir şekilde ortaya koydu.

SAĞLANMIŞ OLAN BİRLİK VE
BÜTÜNLÜK YARA ALMAMALI

Orta Dernekler Birliği Başkanı ve ÇANDEF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Güneş'in, yaşanan süreçle ilgili değerlendirmesi şöyle:

"İstanbul'da yaşayan Çankırı insanının birlikteliği ve bütünlüğü bugün daha da bir önem arzetmekte. Sayın Özenç de bugün için sağlanmış olan birlikteliğin bozulmaması adına büyük bir fedakarlık örneği sergileyerek yeni oluşacak oluşumlara kendisini feda etti diye düşünüyorum. Ve açıklamış olduğu 'aday değilim' kararını da saygıyla karşılayarak bu karara uyma zorunluluğumuzu ifade ediyorum. Bundan sonraki süreçte birlik başkanlarımız ile birlikte bazı görüşmeler yapacağız. Bu görüşmelerin sonrasında ÇANDEF'in geleceğine katkı sağlayabilecek bir adayı birlik bütünlük içerisinde destekleyerek federasyonumuzu çok daha güçlü hale getirme gayreti içerisine gireceğiz."

ÖZENÇ BÜYÜK BİR ADIM ATMIŞTIR,
VAHAP YARTAŞ DA BUNUN DEVAMINI GETİRMELİDİR

Mehmet Güneş sözlerini "İstanbul'da Anadolu yakasında kurulan Çankırı Platformu bazı soruları beraberinde getirdi. 'Platform' adı beni ve birçok kişiyi endişeye sevketti. Kişisel görüşüm odur ki kurulan yeni dernekteki 'platform' isminin ilk genel kurulda kaldırılmasının uygun olacağı yönündedir. Kuruluşu yapılan bir dernek isminde 'platform' olmamalı. Bu kelime vakıf - federasyon ve dernek birleşiminin sonunda gerçekleşebilecek bir oluşumun adı olabilir. Yani 'platform' denilince Çankırı ile ilgili stk'ların toplandığı yer anlamı çıkıyor. Bu konuda sayın Vahap Yartaş bizleri rahatlatacak bir adım atmalıdır" dedi.

Güneş "Sayın Özenç'le ilgili yapılan çok sayıda eleştiriye de şahsen katılmadığımı, tanıdığım Özenç'in Çankırı insanı için bir şans olduğunu ve kendisiyle birlikte aynı çatı altında görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu da belirtmeden edemeyeceğim" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler