Ömer Sağlam da Sözcü18 yazı ailesinde

Ömer Sağlam da Sözcü18 yazı ailesinde

Çankırı'nın yetiştirdiği önemli kalemlerden olan araştırmacı yazar Ömer Sağlam, Cuma gününden itibaren Sözcü18 yazı ailesi içerisinde yerini alıyor.

Çankırı'nın yetiştirmiş olduğu önemli isimlerden araştırmacı-yazar Ömer Sağlam, 4 Ekim 2011 tarihinden itibaren yazılarıyla Sözcü18 yazı ailesi içerisinde yerini alıyor

1961 Çankırı ili Yapraklı ilçesi Gürmeç köyü doğumlu olan Sağlam, ilkokul eğitimini köyünde aldı. Orta ve lise tahsilini Çankırı'da tamamladıktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Sağlam, Diyanet Vakfı'ndan emekli olduktan sonra yaşamını halen Ankara'da sürdürmekte.

ÖMER SAĞLAM: YAZILANLARIN VE SÖYLENİLENLERİN
DİP TARAFINDAN ANLAŞILMA GAYRETİ FAZLA


Sözcü18 yazı ailesine katılan araştırmacı-yazar Ömer Sağlam ise düşüncelerini "İtiraf etmek gerekirse; Çankırılılar'ın ağırlıkta bulunduğu bir ortamda yazı yazmamaya ve söz söylememeye yıllar önce karar vermiştim. Çünkü benim umum hemşerilerimin, yazılanları veya söylenenleri, Nasreddin Hoca fıkrasındaki gibi, dip tarafından anlamak gibi bir huyları vardır. Dolayısıyla, yanlış anlaşılmalara fırsat vermemek için kendi kendime böyle bir prensip kararı almıştım. Ancak Sayın Vedat Beki’nin, aslen Çankırılı olmamakla birlikte, Çankırı üzerine bir Çankırılı'dan daha ciddi eğildiğini görünce, yapmış olduğu davete 'hayır' diyemedim ve onun moderatörlüğündeki 'sözcü18.com'da yazmaya karar verdim. Umarım burada, hep birlikte faydalı işlere imza atma imkânı buluruz." dedi.

YAYIMLANMIŞ 5 KİTABI BULUNUYOR

Sağlam'ın çeşitli konularda yayımlanmış 5 kitabı bulunmakta. Bunlar sırasıyla; Karanlıkta Islık Çalmak (şiir), Balyoz Harekatı (şiir), Çöldeki Osmanlı (siyasi tarih), Geçmişten Geleceğe Köyümüz Gürmeç (folklor araştırması), Kadına Dayak Allah'ın Emri midir? (kadına yönelik şiddetin dinsel temelsizliğini içeriyor)

Aaştırmacı-yazar Ömer Sağlam'a Çankırı'nın gündem yaratan ve "haberin merkezi" olan Sözcü18.com yazı ailesine hoş geldiniz diyor, yazın hayatında başarılar diliyoruz.

Ömer Sağlam'ın ilk yazısı - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler