Ömerli Barajında kayık alabora oldu: 2 kişi kayıp

Ömerli Barajında kayık alabora oldu: 2 kişi kayıp

Şile Esenceli köyünden Ömerli Barajı'na balık tutmak için kayık ile açılan 3 kişiden 2'si kayığın alabora olması sonucu kayboldu.

Ömerli Barajındaki yolculuk sırasında kayık alabora oldu. Kayıktaki üç arkadaştan Ahmet Demir ve Mehmet Kurt suda kaybolurken Ekrem Esastürk ise yüzerek kıyıya çıkmayı başardı.
 
Ekrem Esastürk köylülere haber verip jandarmaya ulaşmalarını sağladı. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin ilk incelemesinde iki arkadaşın izine rastlanamadı. Aramalar bugün de dalgıç polislerin desteğiyle devam etti. Barajda kaybolan iki arkadaşın yakınları umutsuz gözlerle barajdaki çalışmaları izledi. Son anda kurtulan Ekrem Esastürk olay anını anlattı. Esastürk, "Gezme amaçlı geldik kayığa bindik. Dolaşırken kayık alabora olunca arkadaş panik yaptı. Ahmet bana sarıldı bu seferde ben boğuluyordum. Ben de üzerimdekileri çıkardım Ahmet o sırada boğuldu. Mehmet Demir'in o sırada sadece kafasını görebildim. Kendimi zar zor dışarıya çıkardım bir saat kadar yürüdüm jandarmaya haber verdik. Hem balığa hem de gezmeye gelmiştik" diye konuştu.
 
39 yaşındaki Mehmet Kurt'un ağabeyi Ramazan Kurt, "Cumartesi gün üç arkadaş buraya balık tutmaya gelmişler. Teknenin ön kısmı sarsılınca ikisi boğuluyor diğer arkadaşları kurtulmuş" diye konuştu. İki arkadaşın yakınları çalışmaların yetersiz olduğundan yakınırken biran önce yakınlarının bulunması için aramaların devam etmesini istedi. Yaklaşık 30 metre derinlikteki barajda polis ve jandarma ekiplerinin iki arkadaşı bulmak için çalışmaları devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler