Ömür boyu astsubay kalıyorsun

"Ömür boyu astsubay kalıyorsun"

TEMAD Başkanı Karaşahin'den ilginç tespitler...

CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı ve partililer, dün Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğini (TEMAD) ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Tatlıcı, “Temel sorunlarınızı biliyoruz” diyerek, “Hepimiz bu yaraları dile getirmek zorundayız. Sizin taleplerinizin mecliste ele alınması için elimden gelen gayreti göstereceğim” ifadelerini kullandı.

Ziyarette ilk olarak bir konuşma yapan TEMAD Başkanı Seçkin Karaşahin, gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgiler vererek, “2012 yılının en çok konuşulan derneklerinden bir tanesiyiz. Çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliklerimiz var” dedi.
 
Astsubayların karşılaştıkları zorluklardan bahseden Karaşahin ve dernek üyeleri, “Astsubayların çalışırken karşılaştıkları zorluklar var. Bir kere astsubay oldun mu, ömür boyu astsubay olarak kalıyorsun. Üniversite okumana bile izin vermiyorlar. İstifa etmek istiyorsun ona da izin vermiyorlar. Çünkü 15 yıl zorunlu görev yaptırıyorlar. Astsubayların önünün açılması lazım” ifadelerini kullandı.
 
CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı ise, “Temel sorunlarınızı hepimiz biliyoruz” diyerek, “Sizin taleplerinizi dile getirip mecliste ele alınması için yardımcı olmaya çalışacağım. Bütün örgütler bu konuda hassasiyet gösterirse, bu sıkıntıların çözümü daha kolay olur. Hepimiz bu yaraları dile getirmek zorundayız. Bu konunun gündeme gelmesi için daha fazla mesai yapmaya hazırım. Bu noktada elimden gelen gayreti göstereceğim. Yalnız dediğim gibi, bu konunun kamuoyunda sürekli işlenmesi lazım. Birkaç kere toplantı yapıp bırakılmaması gerekiyor. Bu konunun üstüne gidelim ve yetkilileri tedirgin edelim” şeklinde konuştu.
 
Tatlıcı, son olarak, yeni açılan derneklerinin hayırlı olması temennisinde bulundu ve üyelere çalışmalarında başarılar diledi. (Karatekin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler