On maç sonrası nihayet: 3-2

On maç sonrası nihayet: 3-2

Mavi-Beyazlılar Hacettepe'yi Gürkan (2) ve Furkan'ın golleriyle 3-2 yenerek, haftalardır hasret kaldığı 3 puanla tanıştı.

Haftalardır galibiyete ve beraberinde 3 puana hasret kalan Çankırı Belediyespor, kendi saha ve seyircisi önünde mücadele ettiği Hacettepe'yi Gürkan (2) ve Furkan'ın ayağından kazandığı gollerle 3-2 yenerek önemli bir virajı döndü.

Hakemler: Mehmet Efe **, Evren Tutkun *, Özgür Sezgin ** 

Çankırı Belediyespor: Serkan ***, Taylan **, Celal **, Samet ***, Metin ***, Lokman * (Dk.78 Ali Yakup *), Gürkan *** (Dk. 83 Aykut *), Kemal **, Uğur ** (Dk. 68 Recep Doğan *), Eşref **, Furkan ** 

Hacettepe: Metin Uçar *, Bersis *, Efşan **, Sedat * (Dk.46 Abdulkerim *), Mustafa ***, Onur *, Ali **, Emre *, Efe **, Sezai * (Dk.53 Mustafa Kaya *), Caner * (Dk.78 Ramazan *)
 
Goller: Dk.37 Gürkan, dk.45 Furkan, dk.65 Gürkan (penaltıdan Çankırı Belediyespor), dk. 62 Ali, dk 63 Mustafa (Hacettepe)
 
Sarı kart: Dk.45 Furkan (Çankırı Belediyespor), dk.18 Emre, dk.25 Onur, dk.45 Bersis (Hacettepe), dk.90 Onur 2. sarı kart (Hacettepe)

Kırmızı kart: Dk. 25-90 Onur - Çift sarı karttan(Hacettepe)

İLK YARI
Mavi - Beyazlıların ilk golü 37. dakikada Gürkan İzmirlioğlu'ndan geldi. Bu dakikada defansın arasına atılan topla buluşan Gürkan İzmirlioğlu, kaleci Metin'in sağından topu filelerle buluşturdu ve durumu 1-0'a getirdi.

İlk yarı bu sonuçla tamamlanacak derken, dakikalar 45'i gösterirken sağ çaprazdan gelişen atakta, Furkan, rakip defansın iki oyuncusunu geçerek, 18 üzerinden üzerinden attığı sert şurt filelerle buluştu: 2-0

İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İKİNCİ YARI
Karşılaşmanın 62. dakikasında Ali Akburç, sol çaprazdan yarı sahamızı geçti, ceza sahasına girmeden plase bir vuruşla topu kaleci Serkan'ın uzanamayacağı köşeye bıraktı; 2-1

Golün şaşkınlığını henüz üzerimizden atmamıştık ki, orta sahada topu kapan Mustafa Kaya, kaleye 40 metre mesafeden kaleci Serkan'ın solundan topu filelerle bir kez daha buluşturdu ve skorda eşitliği sağladı: 2-2

Golden sonra, konuk ekibin tehlikeli atakları yine kalemizde kendisini gösterdi. Kaleci Serkan'ın ikinci goldeki hatasını adeta unutturan başarılı iki kurtarış sonrası topla buluşan Furkan, ceza sahası içerisinde defans elemanları tarafından düşürüldü. Orta hakem Mehmet Efe tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen günün başarılı ismi Gürkan, topla kaleciyi ayrı ayrı köşelere göndererek tekrar üstünlüğü mavi-beyazlılar lehine çevirdi: 3-2

Bu golden sonra ceza sahamız içerisinde önemli pozisyonlara giren konuk ekip Hacettepe'nin ataklarını, kaleci Serkan başarıyla uzaklaştırırken, tribünlerdeki heyecan da son haddindeydi.

Maçın 90. dakikasında konuk ekipten Onur, ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

4 dakikalık uzatma devresinde de başka gol olmayınca, Çankırı Belediyespor, haftalardır hasret kaldığı 3 puana, evinde Hacettepe'yi 3-2'lik skorla yenerek ulaştı.

GRUPTA OYNANAN DİĞER MAÇLARIN SONUÇLARI
Adıyamanspor: 3 - Körfez Belediyespor: 2
Bandırmaspor: 4 - Sarıyer: 2
Beypazarı Şekerspor: 3 - Alanyaspor: 0
Çorumspor: 0 - Bugsaşspor: 0
Gebzespor: 1 - A. Sebatspor: 1
İskenderun D.Ç.: 1 - Göztepe A.Ş.: 0
Mardinspor: 1 - Turgutluspor: 0
Yeni Malatyaspor: 0 - Bozüyükspor: 1

SEZAİ YILDIRIM: 10 MAÇ SONRASI GELEN GALİBİYET
3-2'lik galibiyet sonrası Sözcü18 Haber Merkezine konuşan Teknik Direktör Sezai Yıldırım "İlk yarı göze hoş gelen bir futbol ile 4-5 net gol pozisyonuna girdik. Ancak iki tanesini değerlendirebildik." dedi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"On maçtır galibiyet yüzü görmeyen genç kadromuzun, 2-0'dan sonra yaşadığı tedirginlik ve heyecan bence çok normal. Bu anlarda rakip tecrübesiyle kendisini gösterdi ve kalemizde iki gol buldu. Ancak, çocuklarımız sahada verdikleri özverili mücadele ile maçı 3-2 kazanmasını bildiler. Yakaladığımız fırsatları değerlendirebilmiş olsaydık maçı daha da rahat kazanabilirdik. Yine de 3 puanla sahadan ayrılmak bizim için iyi oldu."

Bugünkü maçı unutarak çarşamba günü deplasmanda oynayacakları Körfez Belediyespor maçının hazırlıklarına yarın başlayacaklarını belirten Yıldırım, "Pazartesi günü yapacağımız tek antrenmanla birlikte, salı günü Çankırı'dan ayrılacağız. Hedefimiz puan ya da puanlarla şehrimize dönmek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler