Önder Aytaç'la ilgili flaş gelişme!

Önder Aytaç'la ilgili flaş gelişme!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun makam odası dinlenerek sızdırılan Suriye tapesi soruşturması kapsamında ilk gözaltı haberi geldi.

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük’ün talimatıyla öğretim görevlisi gazeteci yazar Önder Aytaç için gözaltı talimatı verildi.

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Önder Aytaç’ın evine baskın düzenlendi. Ancak Aytaç evinde bulunamadı. Önder Aytaç, daha sonra emniyete giderek teslim oldu.

Aytaç’ın bakanlıktaki güvenlik toplantısının dinlenmesinden daha önceden haberdar olduğu ileri sürülüyor. Aytaç’ın 26 Mart  Çarşamba günü Samanyolu Haber TV’de katıldığı programda dinleme kayıtlarından haberdar olduğu intibası uyandırdığı kaydedildi.

Önder Aytaç, katıldığı programda “Ortalığı kızıştırmak isteyen ve bu kızıştırmada daha önceki dönemlerde mağduru, eziği oynamış olmaktan dolayı oy devşiren bir yapı benzer şeyleri şu anda da oynamış olmak istiyor. Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD’in eline geçmesi sağlanacak, bu IŞİD olmayabilir ama başkası da olabilir. Türk toprağındaki Türk bayrağı indirilecek. TSK özel kuvvetler kameralar eşliğinde operasyon yapacak. Kara harekatı değil sınırlı gösterişli bir operasyon olacak. Türk bayrağı yerine asılacak. Operasyon için her şey oluşturuldu, seçim öncesi de en büyük malzeme bu olacak. Yani Süleyman Şah Türbesi’nin gece görüş cihazları da bakım için bu çerçevede Türkiye’ye getirilmiş olacak” diye konuşmuştu.

VE AYTAÇ SERBEST BIRAKILDI 
Dışişleri Bakanlığında yapılan güvenlik toplantısının illegal dinlenmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Önder Aytaç, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Katıldığı bir televizyon programındaki sözleri üzerine, güvenlik toplantısının dinlenmesinden haberi olduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan Aytaç, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade verdi.
 
Aytaç, ifade işlemlerinin ardından saat 06.00 sıralarında serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler