Önündeki yemini bile doğru okuyamadı!

Önündeki yemini bile doğru okuyamadı!

Yeni seçilen Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, TBMM'de yemini iki kez tekrarlamak zorunda kaldı.

TBMM'de gerçekleştirilen yemin töreninde, Ak Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz, önündeki yemini doğru okuyamadığı için Meclis Başkanı Oktay Ekşi tarafından uyarılarak ikinci kez tekrarlamak zorunda kaldı.

Saat 15.00'de başlayan yemin töreninde alfabetik sıraya göre illerden seçilen milletvekilleri kürsüye gelerek yemin ediyorlar.

Sıra Çankırı milletvekillerine geldiğinde, kürsüye ilk çıkan Hüseyin Filiz oldu. Heyecanlı olduğu görülen Filiz, biraz da dersine çalıştığını gösterme adına önündeki metinden uzaklaşarak sürekli olarak ekrana bakma gayreti gösterdi. Filiz'in bu davranışı yemin metnini hatalı olarak tamamlamasına neden oldu.

Oturumu yöneten en yaşlı üye Oktay Ekşi, Filiz'in yemini tamamlamasını bitirdikten sonra "Sayın Filiz yemini tekrar eder misiniz" uyarısını yaptı. Milletvekili Hüseyin Filiz önündeki metni ikinci kez ve doğru olarak okuyarak kürsüden indi.

idris-sahin-yemin-resim-03.jpg

İDRİS ŞAHİN DE YEMİN ETTİ

Hüseyin Filiz'den sonra kürsüye gelen Avukat İdris Şahin TBMM kürsüsünden yeminini yaparak 24. Dönem Milletvekilliği görevine başladı.

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

ak-parti-denizli-vekil-resim-05.jpg

DENİZLİ MİLLETVEKİLİ YEMİNİ 3 DEFA OKUDU
Milletvekillerinin yemin töreninde birbirinden ilginç görüntüler ekrana geldi. Bunlardan en dikkat çekeni ise AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel'in yemin metnini 3 defa tekrarlamak zorunda kalmasıydı.

AK PARTİLİLER BİLE GÜLDÜ
Yemin metninin kimi yerlerini yanlış telafuz eden Yüksel, Meclis Başkanı Oktay Ekşi tarafından uyarıldı. Yüksel'in üç defa yemin metnini okuması AK Parti sıralarında da gülüşmelere neden old
u.

tbmm-24.donem-resim-04.jpg

DAVETLİLERİN YOĞUN İLGİSİ
Milletvekillerinin sıralarına küçük birer çiçek buketi ile birlikte yemin metni kondu. Milletvekilleri, birleşimin açılmasını beklerken birbirlerini kutlayarak ve sohbet etti.

TBMM Genel Kuruluna ilk gelen lider, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, yerine oturduktan sonra Genel Kurula gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile tokalaşarak kısa bir süre sohbet etti. Bahçeli'nin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Genel Kurula gelirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Ekşi konuşurken Genel Kurul salonuna girerek Bakanlar Kurulu sırasına oturdu. Bakanlar da yemin sırasını, Bakanlar Kurulu sıralarında oturarak bekledi.

Töreni Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, bazı eski milletvekilleri, bürokratlar ve yabancı misyon temsilcileri de izledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanları ise töreni izlemeye gelmedi.

Yemin törenine basın ve izleyiciler büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda televizyon kanalı, bahçede kendilerine ayrılan yerlerde canlı yayınla gelişmeleri aktarırken, Meclis'te renkli görüntüler oluşturdu.

İzleyiciler, davetiye ve il sırasına göre Genel Kurul locasına alındı. Yakınları olan milletvekillerinin yemin etmesini alkışlarla karşılayan bazı izleyiciler, Ekşi tarafından uyarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler