Operasyon Koza'yı da vurdu

Operasyon Koza'yı da vurdu

Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen şirketlerin hisse senetleri güne düşüşle başladı.

Bank Asya  yönetiminin TMSF’ye geçmesinin ardından Fethullah Gülen cemaatine yakın diğer şirketlere yönelik adımlar atılabileceği tedirginliği ile Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen şirketlerin hisse senetleri güne düşüşle başladı.

Koza Altın  hisseleri güne yüzde 5.69, Koza Madencilik  yüzde 3.57, İpek Doğal Enerji  ise yüzde 3.75 düşüşle başladı.

Bir analist, “Bu şirket hisselerinin düşmesini gerektirecek şu anda şirketlere özel bir durum yok. Bank Asya ile ilgili olarak psikolojik etki olmuş olabilir” dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya’nın imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen BDDK’ya verilmediğini belirterek, bankanın imtiyazlı hisselerinin temettü hariç ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Bank Asya, 17 Aralık 2013′te Gülen cemaatinin hükümeti polis ve yargı gibi kurumları ele geçirerek devirmeye teşebbüs ettiğini söyleyen dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmiş, bu süreç sonrasında da bankanın finansal göstergeleri bozulmaya başlamıştı. Fethullah Gülen ise resmi web siteleri üzerinden, süreçle ilgisinin olduğu yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler