ORC Araştırma: Çankırı'da Hüseyin Boz açık ara önde

ORC Araştırma: Çankırı'da Hüseyin Boz açık ara önde

ORC Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin olarak Ankara, Antalya, Isparta, Zonguldak, Bartın ve Çankırı’da yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı.

ORC Araştırma Şirketi'nin Çankırı'da yaptığı ankette AK Parti Belediye Başkan adayı ve halen başkanlık koltuğunda oturan Hüseyin Boz yüzde 39.5 ile açık ara önde çıktı. Boz'u en yakından takip eden isim ise MHP Belediye Başkan adayı yüzde 27.1'le İsmail Hakkı Esen oldu. İYİ Parti'nin adayı Raif Oktay, nam-ı diğer 'Baba Raif' yüzde 7.7 ile üçüncü sırada yer alırken CHP'nin adayı iş insanı Mustafa İbişoğlu ise yüzde 3.5 ile son sırada yer aldı. Yapılan ankette 'kararsızlar'ın oy oranı ise yüzde 20 çıktı.

cankiri-anket-huseyin-boz-resim-01.jpg

AÇIKLANAN ANKET SONUCU SOKAĞI YANSITMIYOR!

Sözcü18 Haber Merkezi olarak ORC Araştırma Şirketi'nin Çankırı anketinde göze çarpan en önemli husus, MHP adayı İsmail Hakkı Esen adına yer alan yüzde 27.1'lik oran ile İYİ Parti adayı Raif Oktay için yansıtılan yüzde 7.7'lik orandaki tuhaflık!

Neden derseniz; Ocak ayı ortasında Çankırı'da AK Parti'nin yaptırdığı ve 2 bin 500 denek üzerinden alınan sonuçta MHP yüzde 20, İYİ Parti de yüzde 15 olarak kendisini göstermişti!

Bugün açıklanan anketin çalışmasının da iyimser tahminlerle 25 Ocak'ta tamamlandığıın düşünürsek, açıklanan anket sonuçlarında Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin Çankırı oylarında gösterilen yüksek oranın seçmeni etkilemekten öte, İYİ Parti'yi iyiden iyiye yarış dışında bırakma gibi bir maniplasyon hazırlığı seziyoruz!

Bizleri bu düşünceye iten sebebi soracak olursanız o da; Elde ettiğimiz kulis bilgilerine göre AK Parti kurmaylarının Çankırı'da MHP adayından ziyade İYİ Parti'nin adayını 'risk' olarak gördüklerini bizatihi kendi ağızlarından dillendirmeleridir.

Sonuç olarak bugün yayımlanan bu anketin öncelikli olarak İYİ Parti ve CHP'li  adaylar açısından çok da önemsenmeyeceğini düşünüyor, 'kararsızlar' başlığı altında gösterilen yüzde 20'lik seçmen grubunun bugün itibariyle asgari 5 puan daha yukarıda olduğunu varsaydığımızı belirterek sözümüzü noktalayalım:

- Bu köprünün altından daha çok sular akar...

SÖZCÜ18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler