ORC'nin İç Anadolu genel seçim anketi

ORC'nin İç Anadolu genel seçim anketi

ORC Araştırma Şirketi, İç Anadolu'da 10 ilde genel seçim anketi yaptı. Anket sonuçlarına göre AK Parti 10 ilde de ipi göğüsleyen parti oldu.

Türkiye geneli sonuçları başta olmak üzere son 3 seçimin en isabetli tahminlerini yapan ORC Araştırma, 7 Haziran genel seçimine 4 ay kala illerde seçmenlerin nabzını tutmaya devam ediyor.
ORC Araştırma son olarak Kırıkkale, Sivas, Çorum, Yozgat, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde ve Karaman olmak üzere toplamda 10 ilde seçmene "7 Haziranda yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" diye sordu.
 
AK PARTİ YÜZDE 50'NİN ALTINA DÜŞMEDİ

Araştırma şirketinin 10 ilde toplam 7 bin 600 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarına göre AK Parti on ilde de yüzde 50'nin altına düşmedi.

KIRIKKALE'DE CHP MİLLETVEKİLİ ÇIKMADI

ORC'nin Kırıkkale'de seçmene sorduğu "7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusuna yüzde 57 ile AK Parti cevabı verildi. Kırıkkale'de AK Parti'yi yüzde 23,7 ile MHP takip ederken CHP yüzde 11,4 oy bandında yer aldı. 

SİVAS'TA AK PARTİ YÜZDE 60'I ZORLUYOR

ORC'nin anketinde yer alan diğer bir il de Sivas oldu. Sivas'ta seçmene sorulan"7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?"sorusuna verilen cevaplarda AK Parti yine birinci oldu. Sivaslı seçmen soruya yüzde 59 oranında AK Parti cevabı verdi. CHP'nin Sivas'taki oyu 15,2'de kalırken Saadet Partisi yüzde 12,5 ile CHP'nin arkasında yer aldı. MHP ise yüzde 8,8'lik oy oranıyla dördüncü sırada yer aldı.

ÇORUM'DA CHP-MHP TAKİPTE

Çorumlu seçmene sorulan "7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusuna verilen cevaplarda AK Parti'nin oyu yüzde 58,9 ile yine birinci sırada yer aldı. Çorum'da AK Parti'yi yüzde 22,6 ile CHP takip ederken üçüncü sırada yüzde 13,5 ile MHP yer aldı.

YOZGAT'TA AK PARTİ YÜZDE 60'I GEÇTİ

Araştırma şirketi Yozgatlı seçmene de aynı soruyu sordu. Yozgatlı seçmen yüzde 62,4 ile tercihini AK Parti'den kullandı. Yozgat'ta AK Parti'yi yüzde 24 ile MHP takip ederken yüzde 7,5'te kalan CHP üçüncü sırada yer aldı.

ÇANKIRI'DA CHP KAYIP

ORC'nin genel seçim anketinde Çankırı seçmeninin tercihleri de soruldu. Çankırılı seçmenler 7 Haziran genel seçimleri için tercihlerini yüzde 63,4 ile AK Parti'den yana kullandı. Çankırı'da AK Parti'yi yüzde 25,9 ile MHP takip etti. CHP ise Çankırı'da yüzde 5,2'de kaldı.

Yapılan çalışmada AK Parti'den İdris Şahin, Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Hüseyin Filiz ön plana çıkarken, MHP'den Hakkı Yalçın ve siyasi kimliği olmamasına karşın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'in ismi ankete katılanlarca ifade edildi.

KIRŞEHİR'DE MUHALEFET KENDİ ARASINDA YARIŞIYOR

Anket verilerine göre muhalefetin AK Parti'ye yaklaştığı en yakın illerden biri Kırşehir oldu. ORC'nin yaptığı ankette seçmenin Kırşehir'de AK Parti tercihi yüzde 51,4 oldu. AK Parti'yi yüzde 23,6 ile MHP takip etti. CHP ise yüzde 20,1 ile üçüncü sırada yer aldı.

NEVŞEHİR'DE CHP KAYIP AK PARTİ YÜZDE 60

Nevşehir'de seçmene sorulan "7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusuna verilen cevaplarda AK Parti net yüzde 60'a ulaştı. Nevşehir'de AK Parti'yi MHP yüzde 24,1 ile ikinci sıradan takip etti. CHP ise yüzde 12 ile üçüncü sırada yer aldı.

AKSARAY'DA MHP TAKİPTE

ORC'nin Aksaray'da yaptığı ankette de AK Parti yüzde 60'ı geçti. Aksaraylı seçmene sorulan "7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusuna yüzde 62,5 ile AK Parti cevabı verilirken yüzde 23 ile MHP cevabı verildi. CHP ise Aksaray'da yüzde 9,4'te kaldı.

NİĞDE'DE MHP-CHP İKİNCİLİK İÇİN YARIŞIYOR

Araştırma şirketi Niğdeli seçmene de "7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusunu sordu. Niğdeli seçmenin tercihi yüzde 53 ile AK Parti oldu. AK Parti'yi yüzde 20,9 ile MHP takip etti. CHP ise yüzde 20,6 üçüncü oldu.

LÜTFİ ELVAN'LA KARAMAN YÜZDE 57

Bakan Lütfi Elvan'ın milletvekili olarak seçimlere girdiği Karaman'da ise AK Parti yüzde 57 oranında seçmenin tercihi oldu. AK Parti'yi yüzde 19,5 ile MHP takip ederken CHP yüzde 17'de kaldı. Sonuçlara göre Karaman'dan CHP ve MHP milletvekili çıkaramadı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler