Ordu ve Hakkari’den acı haberler: 4 şehit 8 yaralı

Ordu ve Hakkari’den acı haberler: 4 şehit 8 yaralı

Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı Topçam Jandarma Karakolu mevkiinde ihbar üzerine operasyon başlatan askerlere ormandan alandan PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Olay yerine çok sayıda takviye ekip sevk edilirken bölgede yer yer çatışmanın devam ettiği belirtildi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ordu Mesudiye Topçam Jandarma Karakolu mevkiinde ihbar üzerine operasyon yürüten askerlere ormanlık alandan PKK’lı teröristlerce ateş açıldı. İlk belirlemelere göre 3 askerimiz şehit olurken 2 askerimiz de yaralandı. Sıcak temas sürüyor. Takviye ekipler olay yerine gönderildi. Operasyon devam ediyor.” Ordu ve ilçelerinde görevli polislere de çelik yelek giymeleri talimatı verildi.

BAŞKAN YILMAZ: ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Mesudiye İlçesi’ndeki askerlere yönelik yapılan terör saldırı ile ilgili bir sosyal paylaşım sitesindeki hesabından açıklama yaptı. Yılmaz’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Mesudiye ilçemiz Topçam Mevkii’nde operasyon yürüten askerlerimize ateş açıldı. Maalesef, 3 askerimiz şehit oldu 2 askerimiz yaralı. Bölgede şu an çatışma devam ediyor. Hain, şerefsiz, alçak terör örgütü şunu bilmeli ki; Bölgemizde asla barınamazlar, huzuru bozamazlar. İnşaallah güvenlik güçlerimiz,hainlere hak ettiği cezayı verecek. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Başımız sağolsun.”

Öte yandan bölgede başlatılan askeri operasyonun devam ettiği çok sayıda takviye ekibin bölgeye geldiği belirtildi.

YEMEK MOLASINDA SALDIRI
Mesudiye İlçesi Topçam mevkii Kertil Mahallesi’nde 3 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı terör saldırısının, bölgede şüpheli kişilerin görüldüğü istihbaratı üzerine operasyon yapan jandarma timinin yemek molası sırasında gerçekleştiği belirtildi.

Şehit 3 askerin cenazesi Gölköy İlçe Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü. Yaralanan 2 askerin tedavisi ise Ordu Devlet Hastanesi’nde devam ediyor.

Bu arada saldırının ardından bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya’nın yönettiği, jandarma özel harekat ve polis özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonda bölgede yaşan vatandaşlarda da ekiplere yardımcı oluyor. Operasyonunun olduğu bölgeye takviye olarak giden jandarmaya ait bir ‘kobra’ zırhlı araç ormanlık alanda yolun dar olması nedeniyle devrildi. Kazada araçtakiler yara almazken, çevredeki vatandaşlar traktörle aracı kurtardı.

ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖRÜNTÜLERİ ALINMIŞ
Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, teröristlerin 5 gündür bölgede olduklarını söyledi. Gül yaptığı açıklamada, Çarşamba günü 5 kişilik bir terörist grubun termal kameralar ile görüntüsünün alındığını belirterek, “Ordu Valimiz ve Jandarma komutanımız gerekli tedbirleri aldılar. Söz konusu alanda arama tarama faaliyetleri sürüyordu” dedi.

ASLA BARINAMAZLAR
Başkan Gül, teröristlerin birkaç yerden ekmek istediği, birkaç kişiye mıntıka yeri sorduklarını, bu vatandaşların hemen yetkili makamlara bilgi verdiğini belirterek, “Hemen ardından bölgede operasyon başlatıldı. Ancak bilgi kirliliği var. Teröristler jandarma karakolunu bastı deniliyor. Hayır böyle bir şey yok. Sadece intikal halinde olan askere pusu kuruldu. 3 şehit 2 yaralımız var. İnanıyorum ki bu vatan haini çapulcular en kısa zamanda dersi alacaktır. Burayı bir geçiş bölgesi olarak kullanmak istiyorlar. Ama insanlarımız bunlara asla geçit vermiyor. Asla barınamayacaklar, nasıl destek alırsa alsınlar asla barınamayacaklardır” diye konuştu.

VALİ BALKANLIOĞLU YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Devlet Hastanesi’ne giderek terör saldırısında yaralanan iki askeri ziyaret etti, hastane yönetiminden askerlerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Olayla ilgili Ordu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada terör olayı sonrasında vatandaşların yaralı askerler için kan bağışında bulunmak amacıyla hastaneye akın ettikleri belirtilerek, “Mesudiye Topçam’da meydana gelen çatışmada yaralanan ve hastanede tedavi görmekte olan askerlerimize vatandaşlarımız kan bağışında bulunmak için hastaneye akın etmektedir. Yaralı askerlerimizin kan ihtiyacı olmamakla birlikte vatandaşlarımız Kızılay’a her zaman kan bağışında bulunabilirler. Konunun kamuoyuna duyurulmasını rica ederiz” denildi.

KONYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Jandarma Karakolu Mevkii’de ormanlık alanda PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz’ün, memleketi Konya’daki baba evine ateş düştü.

Evli ve 1 çocuk babası olan Hamdi Karagöz’ün, eşi ve çocuğunun Ordu’da olduğu öğrenildi. Şehit Karagöz’ün, memleketi Konya’nın Akören İlçesi’ne bağlı eskiden belde olan Kayasu Mahallesi’nde oturan ailesine ise acı haber askeri yetkililer tarafından verildi.

Konya’ya ise son iki günde 3’üncü şehit ateşi düştü. Gecen cuma günü Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine düzenlediği saldırıda 29 yaşındaki Jandarma Kıdemli Üstçavuş İbrahim Betin ve 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Tünel şehit düştü.

ŞEMDİNLİ’DE DE ÇATIŞMA: 1 ASKER ŞEHİT OLDU
Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde bağlı Altınsu Köyü'nün İncesu Mezrası yakınlarında bu sabah operasyon yapan güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu 6 asker yaralandı.

Sabah saatlerinde Şemdinli İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Altınsu Köyü İncesu Mezrası Şapatan Bölgesi'nde bir grup PKK'lı teröristin bulunduğunu belirleyen güvenlik güçleri operasyon başlattı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 asker şehit oldu, yaralanan 6 asker hastaneye sevk edildi.

Bölgeye takviye birlik sevk edilirken, Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu bölgeyi yoğun ateş altına aldı.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI
Genelkurmay Başkanlığı, çatışmayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“31 Temmuz 2016 Pazar günü Hakkari ili Şemdinli ilçesi kırsalında devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.” (Haber fotoğrafı: Ordu'da şehit düşen astsubay Hamdi Karagöz)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler