Orman Genel Müdür Yardımcısından FLAŞ açıklama!

Orman Genel Müdür Yardımcısından FLAŞ açıklama!

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu,

Ilgaz'da sözcü18.com'a yaptığı özel açıklamada "Yıldıztepe'ye yapılan telesiyej ihalesi bizim için hiçbir şey ifade etmiyor" dedi ve yaptığı açıklama ile gündeme damgasını vurdu.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Ilgazlı Mehmet Ali Yılmaz'ın genç yaşta vefat eden yeğeninin Yazı köyündeki cenaze töreni için gelen Orman Genel Müdürlüğünün 4 genel müdür yardımcısından birisi olan Mustafa Kurtulmuşlu, Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde sözcü18.com haber merkezine yaptığı özel açıklamada Yıldıztepe'ye projelendirilen ve ihalesi yapılan telesiyej yapımı konusunda sorularımızı yanıtladı. Kurtulmuşlu, sorularımıza verdiği yanıtlar ve genel müdürlük olarak yaptıkları işlemler konusundaki bilgilendirmesiyle Ilgaz - Yıldıztepe'de yaşananları değerlendirdi.

6-7 VALİYİ MAHKEMEYE
VERDİK VE KAZANDIK!
"Ilgaz Kaymakamlığı tarafından yapılan telesiyej ihalesinde müteahhide halen yer teslimi yapılamıyor. Konuyla ilgili olarak neler söyleyebilirsiniz?"
sorumuzu Kurtulmuşlu "Çankırı Valiliği nezdinde Ilgaz Kaymakamlığının  yaptığı ihale bizi ilgilendirmiyor. Şurası unutulmasın ki yer teslimini ben yapacağım. Parası yatırılmış şu olmuş bu olmuş. Bunların hiç mi hiç önemi yok! Bizi ilgilendiren tarafı, ormanın önce bizim olduğu gerçeği. Ilgaz ormanları öncelikli olarak bizim. Sonra Bakanlığın. Ondan sonra Türkiye Cumhuriyetinin, daha sonra da dünya insanının. Buraya yapılacak her türlü proje birincil derecede bizi ilgilendiriyor. Böyle olunca da yapılacak işe bizim onay vermemiz gerekir. Kurum olarak benzer olaylar nedeniyle başta Bolu ve Düzce Valilerinin de içinde bulunduğu  6-7 ilin valisini mahkemeye verdik ve hepsini de kazandık. Buralarda kazandığımız davalarda elimizde 'yıkım kararı' da var! Çankırı Valiliğinin almış olduğu turizm yatırımı ön izin belgesi bizi ilgilendirmez. Alınan belgenin de Ilgaz'a telesiyej yapılmasını doğrudan gerektirmez. Burada incelenmesi gereken birkaç konu başlığından bir tanesi yapılacak proje ile yaban hayatın ne şekilde etkileneceği? Bunun yanı sıra bitki örtüsündeki olası değişiklikler. Bütün bunların masaya yatırılması ve genel müdürlüğümüzden 'olur' alınması gerekiyor" dedi.

"BEN YAPTIM OLDUYA İZİN VERMEYİZ"
Orman Genel Müdür Yardımcısı Kurtulmuşlu, Ilgaz'la ilgili olarak geçmişten 70 yıllık çeşitli raporların önlerinde olduğunu, Ilgaz'a düşen kar miktarı ile yılda kaç gün kayak yapılabileceği gibi bilgilerin bu raporlarda yer aldığını, yapılacak olan projenin gerçekçi ve rantabl olmasına büyük özen gösterdiklerini, bütün bunların masaya yatırılarak şimdiye kadar konuşulmuş olması gerektiğini, ancak "olması gerekenin yerine", "ben yaptım oldu" zihniyetindeki işlemlere müdürlük olarak izin vermediklerini ve vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu'nun kurumda işe başladığı ilk yıl staj dönemini Ilgaz'da geçirdiği ve Ilgaz ormanları ile ilgili oldukça geniş bilgiye sahip olduğu da sohbetimiz sırasında elde ettiğimiz bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler