Orman: Olayları yapanlar Beşiktaşlı değil

Orman: Olayları yapanlar Beşiktaşlı değil

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, derbide çıkan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi...

BJK Plaza C Blok’ta düzenlenen basın toplantısında Başkan Orman şöyle konuştu: "Öncelikle soru-cevap yapmayacağım. Beşiktaş Kulübü'nün kurumsal görüşünü açıklayacağım. Öncelikle belirtmek isterim ki, Beşiktaş Jimnastik Kulübü bir spor kulübüdür. Beşiktaş Kulübü'nün başkanlık makamı, ne polis ne savcılık makamıdır. Başka organizasyonlar varsa yetkili organların ortaya çıkaracağından hiç şüphemiz yoktur. Bizim yapacağımız onlara yardımcı olmak ve suç duyurusunda bulunmak. Derbide 90+2'nci dakikaya kadar hiçbir taşkınlık yaşanmamış, gayet güzel maç oynanıyordu. Türk futbol tarihinin en kalabalık maçı oynanmıştır.
 
'Olayları yapanlar Beşiktaşlı değildir'
75 bin seyirci olaylara katılmamış, ıslıklarla olayı protesto etmiştir. Olayları yapanlar Beşiktaşlı değildir. Beşiktaşlı olduklarına inanmıyorum. Yönetime geldiğimizden bu yana taraftarımıza olan duruşumuz çok nettir. Hiçbir gruba tavizkar olmayan, tüm taraftarları kucaklayan bir yönetim anlayışımız vardır. Stadyumumuz yıkılmadan evvel kapalı tribün boş kalmasına rağmen, duruşumuzdan hiç taviz vermedik. Beşiktaş Kulübü mağdur olan taraftır. Avustralya'dan bile Beşiktaş maçını seyretmeye gelen olmuştur. 
 
Bu kadar güzel şölenin yaşandığı günde olaylar beni, camiamı ve Türk spor kamuoyunu çok üzmüştür. Sahaya atlamanın haricinde hiçbir kamu malına zarar verilmemiş, hiçbir yağmalama olmamıştır. Futbol takımı içeri girdikten sonra olaylar alevlenmiştir. Son Gençlerbirliği maçında olduğu gibi taraftarlar saha içinde fotoğraf çektirmişlerdir. Hepimizi bu olaylar derinden üzmüştür
 
'Dünyanın hiçbir yerinde güvenlikçi arkadaşlar taraftardan kaçmaz'
Beşiktaş kulübü suç duyurusunda bulunmuştur. Gerekli işlemlerin yapılması konusunda savcılığa müracaat etmiştir. Kulübümüz bu kişiler maddi tazminat davası açaçaktır. Dünyanın hiçbir yerinde güvenlikçi arkadaşlar taraftardan kaçmaz. Böyle bir komediyle karşı karşıya geldik. Güvenlik şirketiyle sözleşmemizi feshedecek. 
 
Bir daha bu kişileri statta görmek istemiyoruz. Taraftarlara eşit mesafedeyiz. Beşiktaşlılık, kötü günde iyi günde takımını desteklemek için vardır. Bu kadar formsuzken nasıl atandığını anlayamadığım hakemin, rakip oyuncunun taraftarı galeyanda bulunmasına rağmen sahaya atlamak kimsenin haddi değildir.
 
'Bu stadı 10 maç için kiraladık'
Emniyete ve savcılara her türlü desteği vereceğiz. Olimpiyat Stadı böyle büyük organizasyonların yapılmasına müsait değildir. Beşiktaş Kulübü geçici oynamaya gelmiştir. Bu stadı 10 maç için kiraladık. Bazı rivayetler vardır, 5 bin bilet verilmiş diye, bunların hepsi palavradır. Benim olduğum yerde bunlar olmaz. Parasını verip maça eşimizi dostumuzu sokmuşuzdur. Bizde açığa bilet satmak mümkün değildir. Stadın içerisine yasal olmayan şekilde girmesine izin vermeyiz. Bunlar emniyet görevlilerin işidir.
 
'Beşiktaşlılar'ın içi rahat olsun'
Beşiktaş dün gerekli cezayı görmüşüzdür. Kulüp olarak daha fazla ceza alacağımızı tahmin etmiyorum. Bunun takipçisi olacağız. Biz, Türk sporunun iyi bir yere gelebilmesi için, kamuoyunu kötü yönlendirmemek için gayet akılcı, makul açıklamalarda bulunuyoruz. Ama bu demek değildir ki, mağdur olanlar cezalandırılacak, çok konuşulanlar ödüllendirilecek. 
 
Beşiktaş Kulübü geçen seneden beri devamlı olarak hakem hatalarından dolayı geçen sene de bu sene de mağdur konumdadır. Beşiktaşlılar'ın içi rahat olsun. Bizler Beşiktaş'ın menfaatler için buradayız. Kimse beni yolumdan döndüremez. Beşiktaş lig lideri olarak yoluna devam ediyor. Biz herkes görecek ki şampiyon olacağız. Beşiktaş camiası daha çok kenetlenecek. Daha iyi işler yapacağız.
 
1 sene içerisinde bu stadı yapacağız. Hiçbir sapmamız yoktur. Beşiktaşlılar kulüpleriyle kaynaşma içerisindedir. Bizi de bu halimizden kimse döndüremeyecek. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Beşiktaş, Türkiye'nin en köklü ve en büyük çınarıdır. Hepinize teşekkür ediyorum." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler