Orta Belediye Başkanı işe hızlı girdi!

Orta Belediye Başkanı işe hızlı girdi!

Çankırı'nın Orta ilçesinde başkanlık koltuğuna oturan Bayram Yavuz Onay'dan ilk icraat dudak uçuklatacak cinsten...

ÇANKIRI - Orta ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, göreve geldiğinin hemen ertesinde, gerçekleştirdiği icraatle konut alanını ticari alana dönüştürerek, arsa sahiplerine milyonluk rant sağladığı iddia ediliyor.

30 Mart 2014 yerel seçim sonuçlarıyla birlikte Orta ilçesinde başkanlık koltuğuna oturan AKP'nin adayı Bayram Yavuz Onay, mazbatayı aldıktan sonra belediye meclisinin ikinci toplantısında Cem Sultan Mh. Nevzat Ayaz Caddesi DSİ yanında işadamı R. Akpunar'a ait yaklaşık 5 bin m²'lik konut alanlı arsayı ticari alana dönüştürme kararı aldı. Kararla birlikte mevcut alana 'benzin istasyonu' oluru da çıktı.

Belediye Meclisinde MHP'li üyelerin de 'evet' oyu vermesi ile birlikte ittifakla alınan karar sonrasında, işadamı R. Akpunar, kendisine ait olan arsa üzerinde hızlı bir çalışmaya girerek, benzin istasyonu çalışmalarına başladı ve kısa sürede açılışa hazır hale getirdi.

İDDİALAR VAHİM...
Sözcü18 Haber Merkezi'ne farklı kaynaklardan ulaşan iddialara göre; 30 Mart yerel seçimleri sonrasında başkanlık yarışını kazanan AKP'li Bayram Yavuz Onay, ikinci meclis toplantısının gündem maddesine yukarıda sözü edilen arsa ile ilgili imar değişikliğini getiriyor.

AKP'li Belediye Meclis Üyesi A. Akpunar ile akrabalığı da olan işadamı R. Akpunar'ın seçim tarihine kısa bir süre kala yaklaşık 155 bin tl'ye aldığı 5 dönümlük arazi üzerinde yapılan değişiklik sonucu mevcut arazinin bugünkü konumuyla satış fiyatının 1 milyon tl dolayında olduğu iddialar arasında.

Ortaya atılan iddialar bununla da kalmıyor; Orta Belediyesi'ne ait olan ve müstecir tarafından işletilen benzin istasyonunun da kapanma ile karşı karşıya olduğu, kira sözleşmesinin bittiği şu günlerde belediyeye ait işletmeye kimsenin talip olmadığı da belirtiliyor.

Sözcü18 Haber Merkezine konuyla ilgili olarak bilgi verenler "Belediye Başkanı kendisini seçtirenlere diyet borcunu Ortalı'nın sırtından ödüyor. Yangından mal kaçırırcasına alel acel gecenin bir yarısı AK Parti ilçe binasında yapılan meclis toplantısı ile böylesi bir rant İlçe Başkanı ve ailesine sağlandı. Bal tutan parmağını yalıyor" dediler..

İDDİALARA BAŞKAN ONAY NE DEDİ?
İddialarla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay "Doğrudur... Sözü edilen arsa üzerinde böylesi bir tadilat gerçekleştirildi. Ancak bu karara imza atarken; Ortalı insanımızın memleketine yatırım yapmasına fırsat verdik. Bizler ilçemizin kalkınmasını isteyenler olarak, ilçede benzinlik olarak tek işletme yerine 2 tane olsun, rekabet olsun istedik. Bu düşüncelerle böylesi bir karara, belediye meclis üyelerimizin tamamının da 'evet' demesiyle imza koyduk. Sizlerin yaptığı değerlendirme ile benim şahsımın yaptığı değerlendirme farklı. Ben aldığımız bu kararda yanlış bir durum görmüyorum" dedi.

MHP'Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ CANBAZ KONUŞTU...
Haber yayına girdikten sonra bizlere ulaşan MHP Orta Belediye Meclis Üyesi Ömer Nadi Canbaz "Haberinizde MHP'li belediye meclis üyelerinin karara katkısı ile ilgili olarak verdiğiniz bilginin bir bölümü doğru. Kararın altında bizlerin imzası var. Ancak toplantıda bize verilen ilk bilgide bizlere o sahanın konut alanından ticari alana dönüştürülerek Orta ilçesinde yatırım yapacak insanlara yardımcı olunacağı söylendi. Mevcut alana benzinlik yapılacağı konusunda en ufak bir bilgi verilmedi. Benzinlik ruhsatı gündeme gelince Belediye Meclisi de tatile girdiğinden, tatil sonrası ilk toplantıda ben MHP'li belediye meclis üyesi olarak soru önergesi verdim. Verdiğim önergede Belediyeye ait benzinliğin ihalesinin yapılmasından sonra mevcut alana benzinlik ruhsatı verilmesini önerdim. Ancak o önergem reddedildi. Ortadaki kandırmaca; Belediye benzinliğinin kiraya verilme ihalesi yapılmış olsaydı, Orta Belediyesi ayda yaklaşık 5 bin liraya yakın kira geliri elde ederdi. Bugün bu rakamın 500 lira dolaylarında gerçekleşmesi mümkün değil." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler