Orta Belediye Başkanı Onay'dan açıklama

Orta Belediye Başkanı Onay'dan açıklama

Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay, cumartesi günü AKP 5. Olağan kongresi ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

"Biz kongre günü ilçemize gelen misafirleri güzel bir şekilde karşıladık. Kongre salonunda herşey güzel gidiyordu; ta ki Vekilimiz Hüseyin Filiz’in konuşmasına kadar.

Sayın Vekilimiz Hüseyin Filiz abim Nabi Onay hakkında aşağılayıcı bir hitapta bulunarak belediye başkanının siyah sakallı kardeşi demesi beni üzdü.

Bu açıklamasının ardından vekilimiz Hüseyin Filiz’in konuşmasının bitmesinden sonra abim Nabi Onay divandan söz istedi. Delege olan abim söz alarak oturduğu yerden ayağa kalkarak açık cezaevi konusunu dile getirmeye çalıştı.

Böyle bir durum olacağından yemin ederim haberim yoktu. Abim konuşmasını yaparken Çankırı Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı ve ekibi abimin ağzını kapatıp üzerine yürüdürler. Ben de abimin yanına gittiğimde Çankırı Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Raşit Çelebi bana 'Bütün bu olanlar senin başının altından kalkıyor!' şeklinde hitapta bulundu ve abimi dışarıya atmaya kalktılar.

Olayı yatıştırmasak orada büyük olaylar çıkacaktı. Kongremiz de ortalığı karıştırmaya çalışanın İl Gençlik Kolları Başkanı ve yanında getirdiği tanımadığımız kişileri olması ise bizleri ziyadesi ile üzdü.

Kaldı ki ev sahibi olarak birisi bir yanlış yaparsa; ona haddini bildirecek Orta İlçe Teşkilatıdır. Vekilimiz İdris Şahin ve Divan Başkanı Salim Çivitcioğlu salonu sakinleştirip olayları yatıştırdılar.

Sayın başkanım İrfan beyin bugün yapmış olduğu basın açıklaması bizleri üzmüştür. Kendileri kongreyi yarıda bırakıp gitmişlerdir.Bizi örgütlenmiş gibi nitelendirmesi gerçekten manidardır. Biz İrfan başkanı bir abi olarak görüyoruz.

Bizim hiçbir şeyi kurgulayıp örgütlediğimiz yoktur. Ortalı delegelerden aldığım bilgilere göre Çankırı Ak Parti Gençlik Kolları başkanı bana küfür etmiş. Raşit Çelebi yine ifadelerinde partililere yönelik olarak 'Şerefsizlere sahip olun' şeklinde onur kırıcı ve küçük düşürücü hitamlarda bulunmuştur.

Sayın Vekilim Hüseyin Filiz 30 Mart'tan bu yana bana bir kez olsun hayırlı olsun diye ne aradı ne de ziyarette bulundu.

Biz başka partinin mi belediye başkanıyız ya da bizimle bir husumetimi var anlamış değilim.

Biz Orta olarak genel seçimlerde iktidar partimize ve vekillerimize % 84, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde % 89 oy vermiş bir ilçeyiz.

Yatırımlar ve organize sanayi için vekilimizden destek istedik. Orta’ya Organize Sanayi kuralım deniyor. Buyurun kim yapmak istiyorsa yapsın! Onun peşine düşüp kapı kapı gezmeye hazırım.

Sonra organize olmadan yatırım yapılmıyor mu? Kurşunlu da organize sanayi mi vardı oraya söğüt seramik yatırımı getirilirken? Çerkeş’te Aytaç'ın olduğu yer organize sanayi bölgesi mi?

Açık cezaevi konusuna değinecek olursak; İlçe başkanım ile yapmış olduğum iştişarede kendisinden bazı bilgiler aldım. 2009 yerel seçim döneminde İlçe başkanım Halil Akpunar Orta belediye başkan adayıydı.

Dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Orta meydanına geldiğinde Ortalı vatandaşlara açık cezaevi sözü verdi ve gerekli çalışmalar o zaman başladı.

2014 yerel seçimlerinde adalet bakanımız Bekir Bozdağ bizlere ve Ortalılara açık cezaevinin Orta’ya yapılacağını ifade etti. Bizler de bunun takipçisiyiz.

Sizlere sorarım bakanların sözünün üstüne söz olur mu?

Bizler açık cezaevi için vatandaşlara söz verdik. İki bakanımız söz vermesine rağmen sözler neden tutulmuyor?

Bu konuda partimizi ve kendimizi sokakta savunmakta güçlük çekiyoruz.

Esnafın ve Ortalılar'ın bu cezaevine çok ama çok ihtiyacı vardır.

Bu vesileyle başta Ortalı hemşehrilerim olmak üzere tüm Çankırı kamuoyuna saygılarımı sunarım." (Haber: Orta-Harun Canbaz)

Orta Belediye Başkanı Bayram Yavuz Onay'ın yazılı basın açıklaması ile birlikte kamuoyuyla paylaşmak istediği iki fotoğraf karesini sunuyoruz.

orta-cankiri-ilcekongresi-rasitcelebi-resim-12.jpg

Editör'ün notu: Bu fotoğraflar paylaşan tarafından daha sonra Facebook sayfasından silinmiştir.

cankiri-orta-akpilcekongresi-resim-12.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler