Orta İstişare Toplantısı yapıldı

Orta "İstişare Toplantısı" yapıldı

Vali Özcan, “Hiç bir ilçemin diğerinden, hiç bir köyümün diğerinden farkı yoktur”

Eldivan ve Yapraklı İlçeleri sonrası üçüncü istişare toplantısı 11 Mayıs Cumartesi günü Orta Yıldırım Beyazıt Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

Vali Vahdettin Özcan başkanlığında yapılan toplantıya, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Orta Kaymakamı Zafer Yiğit, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, Orta Belediye Başkanı Recep Koçak, Çankırı ve Orta kamu kurum ve kuruluşlarının Müdürleri, Orta İl Genel Meclis Üyeleri, Belde Belediye Başkanları, muhtarlar ile İstanbul ve Ankara’dan gelen Ortalılar katıldı.

Toplantı ile ilgili görüntüler için - TIKLA

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Orta Kaymakamı Zafer Yiğit, 8 aydır Orta Kaymakamlığı görevini yürüttüğünü belirterek, “Burada ilçemizi konuşacağız. Hepiniz ilçemize hoşgeldiniz” dedi.

RECEP KOÇAK: NÜFUSUMUZ YARIYA DÜŞTÜ
Orta Belediye Başkanı Recep Koçak, “Sorunları yerinde görmek ve tespit etmek amacıyla buradayız” diyerek, “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi tüm belediyeleri olduğu gibi bizi de etkiledi ve nüfusumuz yarıya düştü. Bu düşüş belediyeye aktarılan kaynakları da etkiledi” şeklinde konuştu.

İlçe ve belediyenin sorunlarına da değinen Koçak, özellikle esnafın zor durumda olduğunu aktararak, "İlçemizde Adliyemiz ve Askerlik Şubemiz kapandı. Bu da halkımızı, özellikle esnafımızı çok etkiledi. Bu durumdan kurtulmak için yüksekokul ve fakülte talebimizi yeniliyoruz" dedi.

CANBAZ: KİLİT PARKE ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK
İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, tüm ilçelerde çalışmalar yapıldığını belirterek, “Burada yaşanan sıkıntıları da, rahatlıkları da birlikte yaşıyoruz. Çünkü ben de burada esnaflık yapıyorum. Orta ilçesinde özel idare olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köylerimizde vatandaşlarımızın ayaklarının çamura değmemesi için kilit parke çalışmalarına başladık” diye konuştu.

FİLİZ: 30 DÖNÜM ARAZİ VE 3 İNEKLE KARNINIZ DOYMAZ
Milletvekili Hüseyin Filiz, "Hepinizin yüreğinden geçenleri, Orta’nın sorunlarını biliyorum. Orta Merkez dışında köylerde su, kanalizasyon, kilit parke yapıldı, son on yılda önemli gelişmeler oldu” dedi. 

TBMM’nde YÖK Kanunu ile ilgili çalışma yapıldığını belirten Filiz, “Kanun değiştiğinde Senato kararı ile Yüksekokul ve Fakülte kurulabilecek, bu konuda gerekli adım atmak için size söz veriyorum” dedi. Bir yerin kurtuluşunun sanayi ile olduğunu belirten Filiz, bu topraklarda doğan insanların bu topraklarla helalleşmek istediğini, topraklarında yatırım yapmak istediklerini ve organize sanayi kurulmasını istediklerini belirterek,  Orta Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili işlemleri Ankara’dan takip edeceğini söyledi.

Köylerin kalkınması için Kalkınma Kooperatifleri kurulması gerektiğini de belirterek,“30 dönüm arazi ve 3 inekle karnınız doymaz. Mutlaka köylerde kooperatifleşme çalışması yapılmalı. Dünya değişiyor,  köylerimizde rekabet yok. Hayvancılıkla uğraşan bir insanın aynı zamanda tarımla da uğraşması lazım” dedi.

VALİ ÖZCAN: BİZ BURADA HİZMET İÇİN VARIZ
Vali Vahdettin Özcan, hiçbir ilçemin, hiçbir köyümün birbirinden farkı yoktur diyerek başladığı sözlerine,  “Devlet için Orta’nın Şabanözü’nden, Şabanözü’nün de Orta’dan farkı yok. 11 İlçem, 362 köyüm var, her biri benim için mukaddestir. Hepsi bizden hizmet bekleyen insanlardan oluşur. Biz burada hizmet için varız. Bugün burada biz az konuşacağız, siz çok konuşacaksınız ve bize taleplerinizi ileteceksiniz” dedi.

Adliye’nin kapatılma kararının genel bir karar olduğunu belirten Vali Özcan, İlçeye yapılacak Açık Ceza İnfaz Kurumunun işlerini milletvekillerimizle birlikte takip edip, 2013 yılı içerisinde temelinin atılmasının sağlanacağını söyledi.

İlçeye önemli eğitim yatırımları yapılacağını belirten Vali Özcan, 12 derslikli bir ilkokul, 16 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik öğrenci yurdu yapılacağını söyledi. İl Özel İdaresi’nden ve KÖYDES programından bir milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirten Vali Özcan, “Ben buradayken size adaletsizlik yapılmaz, bundan emin olabilirsiniz. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de görüşmelerimizi yapacağız” dedi.

Konuşmalar sonrası Orta Kaymakamı Zafer Yiğit, ilçe ile ilgili bilgiler vererek yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Eğitimden yol çalışmalarına, kanalizasyondan sanayi ve tarım çalışmalarına kadar her konu ayrıntıları ile görüşüldü ve talepler dinlenildi.

Taleplerle ilgili Vali Özcan, görevlilere talimat vererek en kısa zamanda yerine getirilmesini istedi. Köylerin içme suyu ile ilgili İlçe Sağlık Grup Başkanının muhtarlara sıvı klorlama yapmaları gerektiğini belirtmesi üzerine Vali Özcan, Sağlık Grup Başkanını tebrik etti.

Şehit babası İsmail Yalçınkaya’nın şehitliğe aydınlatma istemesi üzerine Vali Özcan, Kaymakam Yiğit’e talimat vererek aydınlatmanın yapılmasını istedi.

MEHMET GÜNEŞ: HER ŞEY HAYALLE BAŞLAR
Talepler ve istekler değerlendirildikten sonra Orta Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Güneş söz alarak, "Her şey hayalle başlar, biz de organize sanayi hayali kurduk, bunun gerçekleşmesi için destek bekliyoruz, yatırım yapmayı bekleyen çok yatırımcımız var, çoğu bugün bizimle buradalar" diyerek, Organize Sanayi Bölgesi için hazırlanmış görselleri sundu.

Toplantı sonunda gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Vali Özcan, katılımları nedeniyle katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler