Orta-Özlüden yükselen feryat

Orta-Özlü'den yükselen feryat

Özlü beldesinde kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, gerekli tüm işlemlerini tamamladığı halde devletin verdiği teşviklerden faydalanamıyor.

SÖZCÜ18.COM/ÖZEL HABER - Çankırı Orta ilçesi Özlü beldesinde 2009 yılında kurulan Tarımsal Kalkınma Koooperatifi gerekli teşviği alamadığından dolayı kapanma aşamasına geldi.

Özlü beldesi Fatih Mahallesi muhtarı ve aynı zamanda kooperatif başkanı Kemal Küpeli “Tarım İlçe Müdürlüğünün önerileri doğrultusunda süt sığırcılığı üzerine 40 ortaklı kooperatifimiz 2009 yılında kuruldu. Tüm yasal prosedürümüzü tamamladığımız halde bu tarihten itibaren geride kalan 4 yıllık sürede yasal hakkımız olan teşviklerden faydalanamadık. Konu ile ilgili olarak Çankırı milletvekillerimiz ile yapılan sayısız görüşmelerden ne yazık ki bugüne kadar herhangi bir olumlu sonuç alamadık. Geçen dönemdeki vekillerimiz ‘Siz kooperatifi kurun gerisini biz hallederiz’ dedikleri halde işlemleri tamamlanmış kooperatifimiz muhatap ve sorunları çözecek merci bulamamakta." dedi.
 
Kooperatif Başkanı bölgede halen 2 bin büyükbaş hayvan mevcudu bulunduğuna işaret ederek "Bizler geçimimizi hayvancılıkla sağlayan insanlarız. Elde ettiğimiz sütü ve satmak istediğimiz eti gerektiğinde pazara ulaştırmakta güçlük çekiyoruz. Kurduğumuz kooperatif kanalıyla mevcut ekonomik düzende yerimizi alma gayretimizin böylesi engellerle karşılaşmasına bir anlam veremiyoruz. Bizim müracaat ettiğimiz tarihten sonra Doğu illerinde kurulan 19 kooperatif gerekli teşvikleri almış ve üretime geçmiştir. Burada ister istemez şu soruyu sormak zorunda bırakılıyoruz: Çankırılı olmak suç mu?" diye sordu.
 
SON İKİ DÖNEM MİLLETVEKİLLERİNDEN
HERHANGİ BİR DESTEK GÖRMEDİK
 
Bugüne kadar yaşadıklarını başta kuruluş aşamasında Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu'na, bugün için de İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'e defalarca aktardıklarını dile getiren Başkan Küpeli "Sayın milletvekilleri kendileri için her türlü teşvikten ve devlet imkanlarından faydalanmasını bilirken, doğudaki illerden geri bırakılan ve unutulan Çankırılı girişimciler neden yalnız bırakıyorlar diye sormadan edemiyorum. Bununla birlikte önlerine getirdiğimiz ve çözüm aradığımız konuya da 'duyarsızlık' göstermeleri karşısında ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi. 
 
Başkan Küpeli sözlerini "Kooperatifin tüm işlemleri tamam. Üst Birlik üyeliğimiz dahil olmak üzere tüm işlemlerimiz tamam. Maliye'ye ve Ticaret ve Sanayi Odasına karşı olan yükümlülüklerimiz her geçen gün artarak çoğalıyor. Feryadımızın başta siyasiler olmak üzere yetkililerce duyulmasını istiyorum" dedi.
 
Haber-Fotoğraf: Turan Köroğlu/Orta

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler