Ortada yaşanan tatil bilmecesi (!)

Orta'da yaşanan 'tatil bilmecesi' (!)

Dün akşam alınan "eğitime bir günlük ara" kararı sabah saatlerinde değişince...

Dün akşam saatlerinde Orta Kaymakamı Zafer Yiğit tarafından 10 Ocak 2013 Perşembe günü için verilen "eğitime bir gün ara" kararı bugün adeta papatya falına dönüştü!

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre dün akşam Kaymakam Zafer Yiğit başkanlığında toplanan kurul; "Akşam saatlerinde yağan tipinin ardı yoğun kar yağışı getirir. Dolayısıyla taşımalı eğitimde sıkıntılar yaşanabilir. Biz de okulları 1 gün tatil edelim" şeklinde karar alınıyor.

Gece beklenen kar yağışı gerçekleşmeyince sabah yeniden toplanan Kurul üyeleri bu kez "Yaptığımız çağrıyı kimler duydu kimler duymadı bilmiyoruz! Ancak ilçe merkezine beklenen düzeyde kar da yağmadı. Taşımalıları bir kenara koyarsak hiç değilse ilçe merkezindeki öğrenciler eğitimlerine devam etsinler" kararı doğrultusunda Orta Belediyesi'nin anons sistemi ile ilçe halkına "Eğitime devam ediyoruz" anonsu geçildi.

BİR  SAAT SONRA: EĞİTİME ARA VERELİM!

İlçe Merkezinde yapılan anonsla birlikte şaşkına dönen öğrenci ve veliler çocuklarını hazırlayabildikleri ölçüde okullara getirdiler. Sınıflarda yeterli düzeyde öğrencinin toplanamadığını gören İlçe Eğitim Müdürlüğü yetkilileri durumu Kaymakam Zafer Yiğit'e aktarınca bu kez Kaymakam'dan üçüncü talimat çıktı: 

- Bugün eğitime ara verelim!

KAYMAKAM YİĞİT KONUŞTU: YANLIŞ ANLAŞILMA!

Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Orta Kaymakamı Zafer Yiğit "Dün akşam itibariyle bazı köy yollarımız kapalıydı. İlçe merkezinde de tipi yağışı mevcuttu. Kuruldaki arkadaşlarımızın bazıları 'Bu tipinin arkası yoğun kar getirir' uyarısını yapınca eğitime 1 günlük ara verelim kararını aldık. Ancak gece süresince ilçe merkezine beklenen yağış gerçekleşmedi. Bu kez hiç değilse ilçe merkezindeki öğrencilerimizle eğitime devam edelim dedik. Bu karar doğrultusunda anonslar yapıldı. Yaklaşık 45 dakika sonra yeniden ilk kararımıza döndük ve eğitime ara verildiğini vatandaşa duyurduk" dedi.
 
Kaymakam Yiğit son 24 saatte yaşanan olayların "Yanlış anlaşılma" olarak değerlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler