Ortalı tepkisini giderek pekiştiriyor!

Ortalı tepkisini giderek pekiştiriyor!

İlçelerindeki adliyenin kapatılması kararı Orta insanını giderek birbirine daha fazla kenetlemeye başladı.

HSYK tarafından alınan karar doğrultusunda Adalet Bakanlığı'nın Orta Adliyesini kapatma girişimi, ilçede yaşayanların tepkisini giderek artırıyor.

Kararla ilgili yaptıkları girişimlerden bugüne kadar olumlu herhangi bir gelişme gör(e)meyen Orta halkı, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar yaşanmamış bir olayı gerçekleştirmiş ve ilçe merkezinde yaklaşık 300 kişi ile miting düzenlemişti.

cankiri-orta-afis-adliyeyetepki-sozcu-resim-071.jpg

BUGÜN DE ORTA MEYDANINA DEVASA BİR AFİŞ ASILDI

Orta Adliyesinin kapatılması kararından sonra yaşanan gelişmelere bugün bir yenisi daha eklendi ve Orta meydanına devasa bir afiş asıldı.

"Biz birlikte Ortalıyız. Suç işlememekle cezalandırılıyoruz. Verilen s özler unutulmasın! Kaybettiklerimizi geri istiyoruz. 'Ya çare sizsiniz, yada çaresizsiniz'" sözlerinin yer aldığı devasa pankartta, başta Orta Belediyesi olmak üzere belde belediye başkanlıkları, köy muhtarlıkları ve Ankara, İstanbul stk'ları ile siyasi partilerin isimleri yer almakta.

Edinilen bilgilere göre Orta ilçesinde meydana asılan afişin önümüzdeki genel seçimlere kadar bulunduğu yerde asılı olarak kalacağı öğrenildi.

Fotoğraf: Turan Köroğlu - Orta (www.sozcu18.com-ÖZEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler