Osman Canbazdan savunma!

Osman Canbaz'dan savunma!

AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanı Osman Canbaz basın toplantısı yaptı.

İl Genel Meclisi Başkanlık makamında bir basın toplantısı düzenleyen İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, müteşebbis heyetinin oluşturuluşunda adil davranılmadığı yönündeki eleştirileri yanıtladı.

Yakınkent OSB’nin Türkiye’nin en hızlı kurulan OSB olduğunu dile geçiren Başkan Canbaz, OSB Müteşebbis heyeti oluşumunda Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’la geçtiğimiz hafta bir toplantı yaptıklarını anlattı. Vali Özcan’ın heyete başkanlık yapmak istediğini belirten Canbaz, “Vali bey kendisinin heyet başkanı olarak görev alacağını ve 7 bürokrat ile 4 meclis üyesiyle listenin oluşturulacağını ifade etti. OSB müteşebbis heyeti için faydalı olabilecek bürokratların isimlerini bildirdi. Ben de meclisimizden seçilmesi uygun olan arkadaşlarımızın isimlerini verdim. O anda milletvekillerimiz ve il başkanımızla görüşme yapmaya fırsatım olmadı. Onların fikirlerini alamadım, ama onların da seçilen isimleri söyleyeceklerinden en ufak bir şüphem yok” diye konuştu.
 
Heyete seçilecek meclis üyeleri için Vali Özcan’ın herhangi bir fikir beyan etmediğini belirten Canbaz, üzerine iftira atılmaya çalışıldığını vurgulayarak, “Durumun anlatılanları yanlış anlamaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Şayet yanlış anlamaktan kaynaklanmıyorsa, kötü niyet olduğunu kamuoyunun bilmesini isterim. Böyle bir düşüncemin olması kadar aptalca bir yaklaşım tarzının olamayacağını İl Özel İdaresi’ni ve beni az-çok tanıyan herkes bilir” diye konuştu.
 
 
Müteşebbis Heyeti’nin oy çokluğu ile kabul edildiğini ifade eden Canbaz, oylamanın ardından MHP Grup Başkan Vekili Tevfik Rüştü Özgür’ün odasına gelerek sitemde bulunduğunu aktardı. Aralarında geçen diyalogu anlatan Canbaz, “Tevfik bey odama geldi ve ‘heyette MHP grubundan 1 üye olsa iyi olurdu’ dedi. Ben de kendisine 5 üye ismi yazmamız mümkün olsaydı, MHP’li üyeleri de düşünebileceğimizi, ancak heyete 4 seçilmiş üye istenildiği için MHP’li arkadaşlara yer veremediğimizi nazikçe ifade ettim. Tevfik Bey’in seçilmiş üye sayısının bir kişi artırılarak 5 üye olarak teklif edilebileceğini söylemesi üzerine ben de bürokrat üyelerin isimlerinin Vali Bey tarafından bildirildiğini, bu isimlerin değiştirilmesinin ya da azaltılmasının yanlış olacağını söyledim. Teşekkür edip, odamdan ayrıldı” ifadelerini kullandı.
 
MHP’nin bu tepkisini hayretle karşıladığını ifade eden Canbaz, MHP’nin seviyeyi çok aşağılara çektiğini belirterek, MHP grubundan il encümeni de bulunmadığını hatırlattı.
 
MHP İl Başkanı Arif Soysal’ın ‘Bu resmen abesle iştigaldir. Siyasi ahlak yoksunluğunu gösterir ve terbiyesizliğin daniskasıdır’ sözlerine atıfta bulunan Başkan Canbaz, “MHP’li meclis üyeleri mütevelli heyette olursa, Çankırı İl Genel Meclisi abesle iştigal etmeyecek, ahlak yoksunu olmaktan kurtulacak ve terbiyesizliğin daniskasını yapmayacak. Pes doğrusu. MHP’li olursa böyle, AK Parti’li olursa böyle. Yapma Başkan, bu söyleme Çankırı’da kargaları geçtik, yavrukurtlar bile güler” ifadelerini kullandı.
 
MHP İL BAŞKANI ARİF SOYSAL'A YANIT
İl Genel Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Canbaz “Muhalefet Partisinin İl Başkanı Çankırı’da yapılan yanlışları fark ettiği anda dile getirmek sorumluluğu ve yükümlüğünde olan bir kişidir. Çankırı’da bugüne kadar siyasi manada şerefsizlikler olduysa ve Muhalefet Partisinin İl Başkanı da bunu dile getirip, buna uygun tavır sergileyemediyse şeref ve şerefsizlik kavramını yeniden gözden geçirmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Görevini yapanlar mı şerefsiz oluyor, görevini yapmayanlar mı şerefsiz oluyor? Çankırı kamuoyu bunu değerlendirecek olgunluktadır.” dedi.
 
Olayın parti meselesine getirilmesine anlam veremediğini de belirten Canbaz “Bizim önerdiğimiz arkadaşlara kimsenin itirazı olacağını zannetmiyorum. Milletvekillerinin haberleri olmadan Osman Canbaz’ın sözü ile bu liste oluşturulmuştur sözünü de kabul etmiyorum. Sıradan bir olaydı, gerekeni yaptık. Bu söylem AK Partililer arasına nifak sokmak için yapılmış bir söylemdir. AK Partilileri birbirine düşürmek ile Çankırı bir şey kazanmaz aksine kaybeder. Muhalefet muhalefetliğini yapacaksa başka yol ve yöntemleri denemesi memleket için daha faydalı olur. Biz hem Hüseyin Beyle, İdris Beyle, Salim Beyle bir çok konuda istişare halindeyiz. Bu konuda istişareyi gerektiren bir konu yoktu. Vali beyle oturmamız esnasında bu isimleri teklif etmiştim.” dedi.
 
Şerefsiz ifadesine çok üzüldüğünü belirterek sözlerine devam eden Başkan Canbaz “Şerefsizler ifadesi seviyeyi çok alta çekmiştir. Bu memlekette şerefsiz hiç kimsenin olmadığına inanıyorum ben. Özellikle siyaset yapan, siyaset kulvarında koşan insanlarda. Bu kavramı gündeme getirip, taşıyanlarda önce kendilerini tartmalıdır.” açıklamasında bulundu.
 
Kaynak: Karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler