Osmancıka Venedik modeli!

Osmancık'a Venedik modeli!

Çorum'un Osmancık ilçesinde projelendirilen alanda kayık, su bisikleti ve botlarla gezinti yapılabilecek yeni alanlar oluşturulacak.

Çorum'un Osmancık ilçesinde başlatılan alt yapı çalışmaları kapsamında ilçe merkezinden geçen sulama kanalı, içerisinde su bisikleti, bot ve kayıklarla gezinti yapılabilecek modern bir görünüme kavuşturuluyor.

Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce başlattıkları alt yapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
 
"GELECEK 50 YILI SORUNSUZ GEÇİRMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"
Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla Osmancık'ın geçmişten gelen sorunlardan en önemli olanının çözüleceğini dile getiren Yazıcı, ''Normalde alt yapı çalışmaları belediyeler için çok arzu edilen bir çalışma değil. Ama biz günü kurtarma değil de gelecek nesiller için çalıştığımızdan, ilçemizin esas ihtiyacı neyse onu karşılamak istiyoruz. Bu yatırım tamamlanınca ilçemizin hem geçmişten gelen 40 yıllık problemini çözeceğiz hem de gelecek 50 yılını sorunsuz geçirmesini sağlayacağız'' diye konuştu.
 
MODERN KANAL PROJESİ
Alt yapı çalışmaları kapsamında Kızılırmak'tan beslenen ve ilçe merkezinden geçen sulama kanalına yönelikte bir ıslah projesi hazırladıklarını anlatan Yazıcı, söz konusu sulama kanalını modern bir görünüme kavuşturularak, halkın hizmetine açacaklarını söyledi.
 
KANAL ISLAH PROJESİNDE GEZİNTİ
Yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki kanalın baştan sona yenileneceğini dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti:
 
''Alt yapı çalışmalarını aradan çıkararak ilçemizin diğer güzel yönlerini de göz önüne sermek amacındayız. Kanal ıslah projesi de bunlardan bir tanesi. Kentin ortasından geçen ve ilçenin en büyük zenginliği olan çeltik üretimine büyük katkısı olan kanalı ıslah edeceğiz. Yaklaşık 2 kilometrelik kanalın ilk etapta 350-400 metrelik kısmını düzenleyeceğiz. Düzenlemenin ardından kanal, hem sulama için kullanılacak hem de peyzajla beraber bir güzellik oluşacak. Projelendirilen alanda kayık, su bisikleti ve botlarla gezinti yapılabilecek yeni alanlar oluşturularak halkın hizmetine sunulacak.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler