Osmaniye'de öğrencileri taşıyan otobüs kanala uçtu: 14 ölü

Osmaniye'de öğrencileri taşıyan otobüs kanala uçtu: 14 ölü

Osmaniye'de geziden dönen ve içinde öğrenciler ile velilerin bulunduğu otobüs, sulama kanalına devrildi. Olayda 14 öğrenci hayatını kaybederken, 26 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Hatay’dan ilkokul öğrencilerini müze gezisi için Osmaniye’ye götüren midibüs sulama kanalına devrildi. 30 kişilik midibüste bulunan çoğu çocuk 40 kişiden 14’ü öldü 26’sı yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arasında 3’ü kız 6 öğrenci, bir öğretmen, şoför ve muavinin bulunduğu belirtildi. Hastanedeki 26 yaralıdan 4’ünün sağlık durumu ciddiyetini korurken, midibüs uzun süren çalışmalardan sonra vinçle çıkarıldı. Kazada yaşamını yitirenlerin ismi belli oldu. Kamera görüntülerine göre kavşakta önünde bekleyen TIR’ı sollayan Ferruhşan Esen’in kullandığı 31 KLY 69 palakalı midibüs, bu sırada kavşakta sağ taraftan gelen bir otomobil ile çarpışıp, kontrolden çıkarak sulama kanalına devriliyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Beş Temmuz İlkokulu’nda okuyan öğrenciler için dün Osmaniye’ye gezi düzenledi. İskenderun’daki Dönmez Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı 29+1 kapasiteli 2 midibüsle Osmaniye’ye giden öğrenci, veli ve öğretmenler, Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’nı gezdi. Grup akşam saatlerinde dönüş için yola çıktı. İçinde 40 kişinin olduğu midibüslerden biri, Kozan Karayolu Cevdetiye köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu DSİ’ye ait sulama kanalına devrildi. Kazanın ardından midibüste can pazarı yaşandı. 

VALİ: VELİLER DÜZENLEDİ
Yoldan geçen ve çevrede oturanlar kanala atlayarak midibüstekileri kurtarmaya çalıştı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralı kurtarılanların ardından midibüsten ilk olarak 9 ceset çıkarıldı. Kanalda arama yapan dalgıçlar 4 kişinin daha cesedini çıkardı.

Hastaneye kaldırılan 27 kişiden 1’i hayatını kaybedince ölenlerin sayısı 14’e yükseldi. Hayatını kaybedinlerin arasında 3’ü kız 6 öğrenci, bir öğretmen, şoför ve muavinin bulunduğu belirtildi. Hastanedeki 26 yaralıdan 4’ünün sağlık durumu ciddiyetini korurken, midibüs uzun süren çalışmalardan sonra vinçle çıkarıldı.Olay yerine gelen Osmaniye Valisi Kerem Al, gezinin okulun resmi bir etkinliği olmadığını, öğrenci ve velilerin kendi aralarında organize ettiğini belirtti. Olayın duyulması üzerine İskenderun’da veliler Beş Temmuz İlkokulu bahçesinde toplanarak yakınları hakkında bilgi almaya çalıştı.

KAZAYI DUYAN OKULA KOŞTU
5 Temmuz İlköğretim okulu öğrenci, öğretmen ve velilerin bulunduğu midibüsün kaza yapması sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları okula koştu. Okulu açık tutan öğretmen ve okul aile birliğinin yanı sıra bir de ambulans hazır bekletildi. Veliler, sınıflarda asılı bulunan listelerdeki isimlerin yanında yazılı telefon numaralarını alarak tanıdıklarına ulaşmaya çalıştılar. Okula gelen velilere yardımcı olmaya çalışan Kurtuluş Mahalle Muhtarı Hikmet Sağlam, çok üzüldüklerini belirterek, "Kazada yaralanan ve hayatını kaybedenlerinin birinci derecede yakınları Osmaniye’ye gittiler. Burada duyup gelen tanıdıklar, arkadaşları ve yakınları" dedi.

Bu arada geziye giden iki midibüsten kazayı 31 KLY 39 plakalı midibüsün yaptığı belirlendi.

14 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Kazada ölen 14 kişinin ismi belli oldu. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Cumhuriyet Savcısı’nın Osmaniye Devlet Hastanesi Morgu’nda yaptığı incelemenin tamamlanmasının ardından Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne götürülecek. Hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: "Müzeyyen Keskin, Ferruhşah Esen (Midibüs şoförü), Hayriye Nur Seviner, Nehir Uludağ, Sevgi Ayas, Umut Ayas, Ahmet Cebeci, Bahadır Karakurt, Beritan Geyik, Sultan Geyik, Baver Geyik, Meral Sarı, Yağmur Keskin ve Merve Gül Pembe."

YAŞLARI HENÜZ AÇIKLANMADI
Hayatını kaybeden 14 kişinin yaşları henüz açıklanmazken, Beritan Geyik, Nehir Uludağ, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Yağmur Keskin, Merve Gül Pembe, Baver Geyik ve Umut Ayas’ın çocuk, Hayriye Nur Seviner, Sevgi Ayas, Ahmet Cebeci, Sultan Geyik, Feruşah Esen (midibüs şoförü) ve Müzeyyen Keskin’in ise yetişkin olduğu bildirildi.

OTOMOBİL İLE ÇARPIŞTIKTAN SONRA SULAMA KANALINA DEVRİLMİŞ
Osmaniye Valiliği’nin yaptığı yazılı açıklamada, midibüste kaç kişinin bulunduğu tam olarak bilinmediği için sulama kanalında arama ve kurtarma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Bu arada midibüsün, plakası ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan bir otomobil ile çarpıştıktan sonra kontroldan çıkarak sulama kanalına devrildiği belirtildi. Hatay Valisi Ercan Topaca da Osmaniye’ye gelerek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler