Otobüs kamyona arkadan çarptı: 7 ölü 31 yaralı

Otobüs kamyona arkadan çarptı: 7 ölü 31 yaralı

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi TEM Otoyolu-Bolu Dağı

geçişindeki trafik kazasında 7 kişi öldü, 3'ü ağır 31 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Timur Dilli idaresindeki 50 AE 250 plakalı yolcu otobüsü, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi TEM otoyolu - Bolu Dağı geçişinde, Durmuş Kahraman yönetimindeki 68 AF 595 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada 7 kişi öldü, 3'ü ağır 31 kişi yaralandı.  

Kaza saat 04.00 sıralarında TEM Bolu Dağı geçişinin Kaynaşlı Asar Mevkii'nde meydana geldi. Ankara'dan İstanbul istikametine gitmekte olan Timur Dilli idaresindeki bir yolcu otobüsü sağ şeritte gitmekte olan Durmuş Kahraman idaresindeki kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile otobüs hurda yüklü kamyonu yaklaşık 45 metre sürükledi. Kamyonun kasası otobüsün öndeki ikinci koltuğunun bulunduğu yere kadar girdi.

Kazanın ardından olay yerine Düzce ve Bolu'dan çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerine gelen 112 Acil, Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri otobüsteki yaralıları kurtarmak için seferber oldular. Otobüsün içerisinde yaralılara müdahale edilirken, sedyeye konulan yaralılar camlardan çıkartılarak ambulanslara taşındı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Düzce Özel Hayri Sivrikaya Hastanesine kaldırılan yaralılar tedavi altına alındılar. 31 yaralı arasında bir Japon turistin de olduğu bildirildi.

Kazada, otobüs sürücüsü Timur Dilli ile kimlikleri belirlenemeyen 6 kişi öldü. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı'nın incelemelerde bulunurken, ölen ve yaralanan kişilerin kimlikleri tespit edilmeye çalışılıyor. Kaza nedeniyle yolda ulaşım bir süre tek şeritten sağlandı.

KAZADAN DÖNEN AMBULANS DEVRİLDİ
Bu arada yaralıları almaya giden 112 Acil Servis'e ait sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen ambulans, boş olarak kaza yerinden dönerken D-100 kara yolunun Üç köprü mevkisinde devrildi. Kazada, ambulans sürücüsü ve 2 hemşire yaralandı.

KAZADA YARALANANLARIN İSİMLERİ
Kazada tur otobüsünde Japon uyruklu Lori Take Kurada, Kanada uyruklu Lora, Yusuf Deveci, Hülya Çekeş, Osman Şahin, Yusuf Erbaş, Mahmut Tekeş, Emine Tekeş, Osman Kalkan, Gülüzar Yuvaz, Havva Şahin, Durmuş Kahraman, Okan Genç, İhsan Öztürk, Samet Can Yalın, Osman Avcı, Yüksel Çağdaş, Gülcan Arıdır, Melike Arıdır, İbrahim Arıdır, Ahmet Yağmur, Ayşe Yalın, Hakan Türkmen, İhsan İşbeceren, Orhan Çiftçibaşı, Dursun Aydın, Volkan Demirdöven, Gökhan Türkmen, Yaşar Can, Ayşe Yılmaz ve Harun Özkaynak yaralandı.

Otobüs şoförü Timur Dilli hayatını kaybederken diğer ölenlerin ise kimlik belirleme çalışmaları sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler