Otobüs şoförü uyudu ortalık kan gölüne döndü

Otobüs şoförü uyudu ortalık kan gölüne döndü

Kütahya'da meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 38 yolcu da yaralandı.

 

Kütahya-Eskişehir karayolunda katliam gibi bir kaza meydana geldi. Gece yarısı İstanbul'dan Antalya'ya hareket eden yolcu otobüsü, sabah saatlerinde Kütahya E Tipi Kapalı Cezaevi önünde kontrolden çıktı.
 
Yol kenarındaki ağaçlara çarparak devrilen otobüste bulunan 46 yolcudan çoğu kazaya uykuda yakalandı. Can pazarının yaşandığı faciada 6 yolcu hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Feci kazada sadece eşyaların değil, yolcuların da etrafa savrulduğu görüldü. Otobüsün çarptığı ağacın kökünden sökülmesi ise yoldan geçen diğer sürücüleri dehşete düşürdü. Kazanın ardından sıra dışı bir olay da yaşandı. Öldü sanılan bir yolcu, kalp masajıyla hayata döndürüldü.
 
İstanbul-Antalya seferini yapan özel bir firmaya ait yolcu otobüsü önceki gece saat 24.00 sularında hareket etti. Faruk Demirak idaresindeki otobüs, hareketten yaklaşık 6 saat sonra Kütahya'ya birkaç kilometre kala şoförün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Yol kenarındaki ağaçlık bölgeye daldı. Ağaçlara vurarak duran otobüsün neredeyse yarısı çarpmanın etkisiyle yok oldu. Feci kazada otobüs sürücüsü Faruk Demirak (54), Elif Sarıkaya (4), Emel Petek (45), Mustafa Öztürk (53), eşi Metehan Öztürk (51) ve torunları Serhan Öztürk (9) hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı. Yaralılar, Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis ekipleri tarafından Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere 4 hastanede tedavi altına alındı. Cesetler de aynı hastanenin morguna kaldırıldı.
 
KALP MASAJIYLA HAYATA DÖNDÜ
 
Kaza sırasında sıra dışı bir olay da yaşandı. Kütahya Evliya Çelebi Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Zehir, kaza mahallinde ilk belirlemelere göre öldü sanılan bir yolcunun, hastanede yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldüğünü söyledi. Feci kazaya uykuda yakalanan otobüs yolcuları, dehşet anlarını anlattı. Koray Yoldaş, "Kaza anında ben uyuyordum. Büyük bir gürültü ile uyandık. Herkes çığlıklar atıyordu. Ne yapacağımı şaşırdım." dedi. İstanbul'dan oğlu Hasan Ergerdi ile birlikte otobüse bindiğini belirten Sakine Ergeldi de, "İstanbul'dan saat 24.00'te otobüse bindim. Sabah saatlerinde Kütahya'ya ulaştık. Kaza esnasında uyuyordum, sallantı ile uyandım. Herkes çığlık atıp yardım istiyordu." diye konuştu. Mustafa Cengiz ise büyük bir gürültüyle uyandığını ifade etti. Abdurrahman Direkçi de şoförün uyuyup uyumadığını görmediğini belirterek, kaza ile ilgili fazla bir şey hatırlamadığını söyledi. (Kaynak: zaman.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler