Otomobili kayan Kastamonulu bakın ne yaptı?

Otomobili kayan Kastamonulu bakın ne yaptı?

Sürekli olarak aracına zincir takıp çıkarmaktan bıkan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşayan Elvan Şener kendi çözümünü tanıttı...

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşayan Elvan Şener, karlı ve buzlu yollarda kaymaya karşı zincir takıp çıkarmaktan bıkınca çareyi otomobiline traktör lastiği takmakta buldu.

Bozkurt ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Koşmapınar köyünde yaşayan Elvan Şener(45), köyü ile ilçe merkezi arasındaki karayolunun kar yağışı nedeniyle kapanması ve buzlanmasına karşı sürekli olarak aracına zincir takıp çıkarmaktan usanınca çözüm aramaya başladı.
 
İşi gereği sık sık ilçeye gidip gelen Şener, daha pratik bir çarenin ne olabileceği araştırırken, traktör lastiğini otomobiline takmayı düşündü.
 
Düşüncesini uygulamaya koyan Şener, traktöre ait iki ön lastiği otomobilinin arka lastiklerinin yerine monte etmeyi başardı.
 
''TRAKTÖR LASTİĞİNİ ARABAYA UYDURDUM" 
Elvan Şener, köy yolu kar yağışı nedeniyle sürekli kapandığı için ilçeye gidip gelmede zorlandığını ve aracına zincir takmak zorunda kaldığını ifade etti ve ''Köyümüzün yolları devamlı kapalı olduğundan, zaman zaman kış şartları ağır geçtiğinden zincir takıp çıkarmaktan bıktım. Köyümüzde çiftçilikle uğraştığımdan, çiftçi traktörü(patpat motoru) var. Onun lastiğini arabama uydurdum. Jantını kendim ayarladım. Artık zincir takmıyorum. Aracımla rahat rahat köye gidip gelebiliyorum. 30 santimetre karda rahat gidip gelebiliyorum.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler