OYAK Çimento'ya Tayvanlı ortak!

OYAK Çimento'ya Tayvanlı ortak!

OYAK Çimento'nun yüzde 40'ı 640 milyon dolar (3.6 milyar TL) değerle Tayvanlılara satılıyor. Türkiye Çimento üretiminin yüzde 16'sını OYAK Çimento yapıyor.

OYAK ve Uzak Doğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) çimento sektöründe ortaklık kurma kararı alırken; taraflar arasında mutabık kalınan anlaşmaya göre OYAK Çimento’nun yüzde 40 hissesi yaklaşık 640 milyon dolar bedelle TCC’ye devredilecek.

OYAK Çimento bünyesinde Aslan Çimento, Adana Çimento, Bolu Çimento, Mardin Çimento, Ünye Çimento, Denizli Çimento ve OYAK Beton Sanayi bulunuyor.

OYAK Çimento’nun iştirakleri tarafından KAP’a yapılan açıklamada, Türkiye’nin en büyük çimento üreticisi konumundaki OYAK ve Uzak Doğu’nun önde gelen çimento üreticilerinden Taiwan Cement Corporation’ın uluslararası çimento pazarında güçlerini birleştirmek amacıyla ortaklık kurmaya karar verdiği belirtildi.

OYAK ile TCC arasında mutabık kalınan anlaşmaya göre; OYAK’ın yüzde 100 sahibi olduğu OYAK Çimento hisselerinin toplam 1.6 milyar dolar değer üzerinden yüzde 60’ının OYAK’ta kalması ve kalan yüzde 40’ının yaklaşık 640 milyon dolar TCC’ye devredilmesi kararlaştırıldı.

5 AY ÖNCE SANKO İLE ORTAKLIK GÖRÜŞMELERİNE BAŞLAMIŞTI
Öte yandan Taiwan Cement Corporation'un Haziran 2018'de Sanko ile ortaklık için görüşmelerine başlamış ancak olumlu bir sonuç alamamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler