Özcan, Bayramörende sertifika dağıttı

Özcan, Bayramören'de sertifika dağıttı

Bayramören’'de İmam Hatiplere verilen Temel İlkyardım Kursu sonunda Sertifika Töreni yapıldı.

Çankırı Bayramören  Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi, İlçe Müftülüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi’'nin ortaklaşa yapmış olduğu proje hayata geçirildi. Projede il ve ilçe merkezinde görev yapan imamlara 13.03.2012 tarihinde açılan, 10 hafta boyunca devam eden, Sağlık Gurup Başkanı Dr. Ahmet Yasin Güney tarafından "Temel İlkyardım" kursu verildi.

Düzenlenen törende konuşan ilçe kaymakamı Ayhan Terzi, "İlçemizde ve bağlı köylerimizde ikamet eden nüfusun büyük çoğunluğunun yaşlı ve hasta olması ve sağlık kuruluşunun olmaması sonucunda böyle bir proje oluşturduğunu" belirtti. Terzi, "Topluma ve ülkemize yararlı bir proje olacağını düşündük ve hayata geçirdik. Müftülük bünyesinde 19 kursiyere Dr. Ahmet Yasin Güney tarafından haftanın 2 günü, toplamda 96 saatlik bir eğitim verildi. Eğitimde bir sağlık görevlisi müdahale edene kadar özellikle bayılma, tansiyon, sara, koma, kalp krizi gibi durumlarda ne gibi önlemler alacağının eğitimi verildi" dedi.
 
bayramoren-imamkalarsertifika-ayhanterzi-sozcu-resim-071.jpg
 
Projenin ikinci kısmının da olduğunu belirten Kaymakam Terzi, en kısa zamanda köy ve mahalle muhtarlarının da ilk yardım kursu alacağını belirterek "katkılarından dolayı Valimiz Vahdettin Özcan, Jandarma Albay Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve İl Müftüsü Arslan Türk’'e teşekkür ediyorum" dedi. 
 
Daha sonra Vali Vahdettin Özcan, Bayramören Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Ahmet Özen, İl Müftüsü Arslan Türk tarafından kursu başarıyla tamamlayan imam ve hatiplere sertifikaları verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler