Özcan: Çankırıda tüketici derneğimiz yok

Özcan: Çankırı'da tüketici derneğimiz yok

Vali Özcan Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine seslendi.

Çankırı Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Projesi" başladı. 

14 Şubat 2012 Salı günü Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesinde yapılan Bilgilendirme Toplantısı Vali Vahdettin Özcan’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. 

Vali Özcan, “Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Kentli olmak, belediye hizmetlerinden yararlanmak bir takım olguları kazanmakla oluyor. Çağdaş dünya bir takım sorunları beraberinde getiriyor. Bu sorunları çözerken de haklarımızı bilmemiz gerekiyor. Tüketici hakları engin ve derin bir konu. Bu konu ile ilgili çalışmaları nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz Şaban Küçükgümrah ve Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar Petek’e teşekkür ediyorum” dedi. 

1989-1990 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde bulunduğu yıllarda o zaman Türkiye’de olmayan alışveriş merkezleri gördüğünü ve bu merkezlerde aldığı üründen memnun olmayan vatandaşların, hiçbir sorun çıkarılmadan ürünlerini geri iade ettiklerini gördüğünü ifade eden Vali Özcan, 1995 yılında Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çıkarıldığını ve Türkiye’de de bu sistemin işlediğini belirtti. Kanun kapsamında Tüketici Hakem Heyetleri oluşturulduğunu ve bu heyetlere başvuruların gün geçtikçe arttığını ifade etti. 

Vali Özcan, “Modern dünyada sistemin işlemesi sivil toplum kuruluşları ile olur. Demokrasi hak kullanma ve hesap verilebilirlik ile yürür. Çankırı’da bir Tüketici Derneğimiz yok. Sizler büyüklerinize iletiniz, tüketici derneğini İlimizde kuralım. 2012 yılı Tüketici Derneğimizin kurulduğu bir yıl olsun” dedi.

Vali Özcan, “Bu bilgilendirmelerin, sizlere, Okulumuza ve Çankırımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler