Özen: Tahsin Tekin sürekli ben diyor!

Özen: Tahsin Tekin sürekli 'ben' diyor!

"Bayramören'de neler oluyor" başlıklı haberimizle başlayan tartışmada Belediye Başkanı Özen konuştu.

Bayramören'de Temmuz 2011 tarihnde yapılacak olan Dünya Kupası yarışmaları öncesnde Belediye Başkanı Ahmet Özen'in, Havacılık Federasyonu yetkililerine Tahsin Tekin ile ilgili olarak dile getirdiği "Organizasyonun muhatabı benim. Yapacağınız yardımları Belediyeye yapmalısınız" şeklndeki iddialara "Ben böyle bir cümle kullanmadım" diyerek açıklık getirdi.

Belediye Başkanı Ahmet Özen "Ben sözünü ettiğiniz görüşmeyi yaptım. Ancak bu tür bir ifade kullanmadım. Benim söylediğim 'Tahsin Tekin organizasyonun başı benim. Ben ne dersem o olur' diyor dedim" dedi. Başkan Özen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aylardır süren bir gerginlik yaşıyoruz. Ancak gerek Bayramören'in tanıtımında gerekse Çankırı'nın tanıtımına büyük katkı sağlayan böylesi bir projenin mimarı olan değerli hemşerimiz Tahsin Tekin beyle ilgili olarak benim ortaya çıkıp da 'Bu organizasyonun öncelikli muhatabı benim' deme gibi bir çıkışım olamaz. Bunu değil ben, Bayramören'de yaşayan hiç kimse söyleyemez. Benim Federasyon yetkililerine söylediğim cümleler şöyle: Tahsin Tekin sürekli olarak 'ben' diyor. Bu durum da beraberinde bazı sıkıntıların yaşanmasına sebebiyet veriyor. Belediye Başkanı olarak yaşadığım sıkıntıları federasyon yetkilileri ile paylaştım. Olan biten bu."

BEN AYRI O AYRI TALEPLERDE BULUNUYOR
Bayramören Belediye Başkan Ahmet Özen, başta Türk Tanıtma Fonu olmak üzere yapılan organizasyonla ilgili kaynak sağlamada yaşanan sıkıntılara da dikkat çekerek "Ben belediye olarak Tanıtma Fonundan kaynak talebinde bulundum. Tahsin Tekin Bey de bulunmuş. Turizm Bakanlığı bana dönerek 'İkiniz ayrı ayrı talepte bulunuyorsunuz. Bu projeyi ortaklaşa gerçekleştirdiğinizi belirten bir mutabakatı tarafımıza bildiriniz' diyor! Ortada tek bir organizasyon var! Bakanlık kapısında iki talep var. Bu sorunlar diğer kurumlar için de geçerli" dedi.

SİZ ALTYAPIYI HAZIRLAYIN, GERİSİNE KARIŞMAYIN!
Yaşanan sıkıntının temelinde Tahsin Tekin'in olayı kişiselleştirme çabalarınn bulunduğuna dikkat çeken Başkan Özen "Tahsin Bey beni İstanbul'a çağırdı. Bu organizasyonun tepesi benim, siz altyapı çalışması yapacaksınız gerisine karışmayacaksınız, dedi. Ben buna razı olmadım. Belediyeyi dışlayacaksın, kaymakamlığı dışlayacaksın, valiliği dışlaacaksın. Böyle bir durum sözkonusu olabilir mi" diyerek yaşananları aktardı.

Ahmet Özen sözlerini "Kişisel önerim, yapılacak olan organizasyon öncesi organizasyon için sağlanacak olan kaynağın Belediyeden 2, Kaymakamlıktan 2, Valilikten 2 ve Tahsin Tekin beyin de oluşturduğu ÇANHAVK'tan 2 temsilci ile oluşacak ortak komisyonca harcama kalemlerine ödemelerin gerçekleştirmesi olabilir. Pazartesi günü Çankırı Valiliğinde yapılacak toplantıda bu teklifi sunacağım" şeklinde tamamladı.

İKİ YIL ÜST ÜSTE BELEDİYENİN ALDIĞI KAYNAKLAR
2009 ve 2010 yıllarında gerçekleştirilen organizasyonlar için Bayramören Belediyesinin başta Tanıtma Fonu ve Spor-Toto Genel Müdürlüğünden sağlamış olduğu toplam 270 bin tl ile ilgili olarak yönelttiğimiz soruya ise Başkan Özen "Devlet kurumları belediyemize direkt olarak para aktarımı yapmadı. Harcama kalemlerinin faturalarını ödedi. Bununla ilgili olarak yapılan ödemelerin miktarı bende değil, başta Turizm Bakanlığı olmak üzere adı geçen kuruluşların muhasebe kayıtlarında mevcuttur. Merak eden gitsin oralarda araştırmasını yapsın" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler