Özgürel: Öcalan Büyük Doğu Dergisine yakındı

Özgürel: Öcalan Büyük Doğu Dergisi'ne yakındı

Gazeteci Avni Özgürel'den bir Abdullah Öcalan iddiası daha: "Büyük Doğu Dergisi'ne yakın bir isimdi.."

Darbeleri Araştırma Komisyonu'na ifade veren gazeteci Avni Özgürel, çok konuşulacak açıklamalarda ve iddialarda bulundu. Daha önce Abdullah Öcalan'ı Türk Ocakları binasında gördüğünü iddia eden Avni Özgürel, komisyona verdiği ifadesinde Öcalan'ın Büyük Doğu Dergisi çevresinde yer aldığını ve o grubun bazı eylemlerine katıldığını öne sürdü.

AYDINLIK DERGİSİ YAYINLAMIŞTI
Avni Özgürel'in, Abdullah Öcalan'la ilgili iddialarını Aydınlık Dergisi kapağına taşımıştı. Dergi haberi 'PKK'yı MİT KURDU' başlığıyla vermişti.
 
İşte Aydınlık'ta yer alan o iddialar..
 
AVNİ ÖZGÜREL ANLATIYOR
Abdullah Öcalan'ın MİT bağlantısını ortaya koyan bilgiler "Şafak Bildirisi" olayıyla sınırlı değil. Gazeteci Avni Özgürel de Abdullah Öcalan'ın MİT'le bağlantısını saptayıp yazılarında ve söyleşilerinde bu konuya dikkat çekmişti. Özgürel, 1965'te üniversite öğrencisiyken önce Türk Ocakları'nda çalıştığını, sonra oradan ayrılıp ikinci Kuvayı Milliye diye bir dernek kurduklarını anlatıyor. Devletin de kendilerine destek olduğunu belirten Özgürel, "Komünizme karşı" kullanacakları materyellerin MİT tarafından kendilerine ulaştırıldığını anlatıyor: "Bu yayınları veren kuruluşlardan biri de Refik Korkut'un Fikir Ajansı'ydı."
 
Ankara'da İzmir Caddesi'nde bir binanın bodrum katındaki Ajansa sık sık gittiklerini anlatan Özgürel, "Bizim yaşlarda bir genç vardı" diyor, "Ajansa gittiğimde onu hep orada görüyordum. 1966, 1967 yıllarında ajansta gördüğüm o genç, hayal meyal hafızamda kalmış. Yıllar içinde Abdullah Öcalan'ın resimlerini medyada gördüm, ama insanlar yaşla birlikte değişiyor tabii. Ancak 1993'te Öcalan'la yüz yüze geldiğimizde bende birtakım çağrışımlar oldu."
 
ÖCALAN DOĞRULUYOR
Avni Özgürel, 1993'te Bekaa'ya Panorama'nın genel yayın yönetmeni olarak Abdullah Öcalan'la görüşmeye gidiyor. Özgürel Öcalan'a soruyor: "Ankara'da İzmir Caddesi'nde Fikir Ajansı diye bir yer vardı. Yanlış hatırlıyor olabilirim, ama birden bir şey çağrıştırdı. Bende seni orada gördüm gibi bir his uyandı" diyor. Öcalan, "Doğru hatırlıyorsun" diyor. "Ama ben bunları bir müddet sonra açıklayacağım".
 
AVNİ ÖZGÜREL'İN DARBELERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONUNA
YAPTIĞI DEĞERLENDİRMENİN AYRINTILARI 
SICAK SAATLERDE SÖZCÜ18 SAYFALARINDA...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler