Özka Lastik A.Ş. Çerkeşe taşınıyor

Özka Lastik A.Ş. Çerkeş'e taşınıyor

Ak Parti Milletvekili Akman'ın verdiği bilgilere göre, halen Kocaeli'nde faaliyet gösteren Özka Lastik A.Ş. mevcut tesislerini Çerkeş'e taşıma kararı aldı.

Ülkemizin önde gelen lastik firmalarından İzmit’te faaliyet gösteren ÖZKA Lastik A.Ş. halen çalışır vaziyetteki üç fabrikasını Çerkeş ilçemize naklediyor.

Konu hakkında bilgi veren Ak Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman; “ÖZKA’nın sahibi Şerif Kanık Bey tarafımızdan Çankırı’ya götürülmüş, Sayın Valimiz, Defterdarımız, İl Başkanımız ile birlikte kuracağı fabrikanın Çankırı Merkez’de olması konusu tavsiye edilmiş ve yer gösterilmiştir.

Ancak kurulacak fabrikanın Çankırı Merkez’deki arazinin alt yapısı olmadığı için Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi tercih edilmiştir. 600 dönümlük bir yer tahsisi konusunda işlemler başlatılmıştır.

Söz konusu fabrika ikisi lastik olmak üzere (3) fabrika halinde faaliyete geçecek olup, ilk planda 850 kişi istihdam sağlayacak. Kamyonet, minibüs, traktör, forklift, iş makinesi ve römork lastikleri üretirken diğer bir fabrika da plastik çöp poşetleri üretecek.

Bu fabrikalarla Çerkeş ilçemiz önemli bir sanayi kuruluşuna da ev sahipliği yapacak ve doluluk oranı %75-80’lere yükselecektir. Şimdiden ilimize hayırlı olması dileklerimle saygılar sunuyorum.”

İMZALAR ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ATILACAK
Konuyla ilgili olarak Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre Özka Lastik A.Ş. ile Çerkeş Organize Sanayi yetkilileri arasındaki görüşmelerin sürdüğü ve ilk etapta altyapısı tamamlanmış 300 dönümlük arazi ile birlikte artı 300 dönümlük ek arazi talebinin yerine getirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Karşılıklı imzaların atılması ile birlikte Özka Lastik A.Ş.'nin ortalama 90 gün içerisinde halen çalışır vaziyette olan tesislerini Çerkeş'e naklederek çalışır vaziyete geçebileceği yönünde.

Son olarak tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte 850 ila bin 400 arasında personel istihdam edeceği bilgisini de aktaralım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler