Özlem ve saygıyla anıyoruz

Özlem ve saygıyla anıyoruz

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'in ölümünün ardından geçen 73 yıllık süre kendisine duyulan özlemi her geçen gün artırıyor.

Atürk Haftası ve Atatürk'ü Anma programı çerçevesinde bugün Çankırı'da ilk tören saat 08.45'de Anıt Alanındaki Atatürk büstünün önünde çelenk konulması ile başladı. Saat 09.05'te ise öten sirenlerle birlikte Çankırı'da hayat bir süreliğine durdu.

Daha sonra saat 09.20'de 100. Yıl Kültür Merkezinde Anadolu Lisesi, Selahattin İnal Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin hazırladığı anma programı gerçekleştirildi.

Saat 12.00'de ise Güzel Sanatlar Galerisinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Atatürk fotoğrafları sergisi açılışı Vali Vahdettin Özcan tarafından yapıldı.

ataturk-onkasim-toren-resim-03.jpg

YAYIMLANAN MESAJLAR

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ölümünün ardından geçen 73 yıllık özlem, yayımlanan mesajlarla ortaya çıkıyor.

CHP Çankırı İl Başkanı Fikret Tatlıcı, yayımladığı mesaj:

ARAMIZDAN AYRILIŞININ 73. YILDÖNÜMÜNDE 
ATATÜRK’ü SAYGI İLE ANIYORUZ

10 Kasım 2011 Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 73. Yıldönümüdür. Yetmiş üç yıl önce ebediyete uğurladığımız Türk’ün Atası, eşsiz insan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ATATÜRK’ü büyüyen bir sevgi ile anıyor, minnet duygularımızı dile getiriyoruz.

ATATÜRK, milli varlığı sona erdirilmeye çalışılan, toprakları işgal edilmek istenen Osmanlı Devleti’nin küllerinden bağımsız ve çağdaş bir devlet yaratmayı başarmıştır. O, milletçe kazandığımız Kurtuluş Savaşı’mız sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, bütün mazlum milletlerin kaderini etkilemiş, kahraman bir asker, muzaffer bir komutan, aklı ve bilimi kendisine rehber edinen kahraman milletimizin önderidir. ATATÜRK genç bir subay olarak, dağılmakta olan bir imparatorluğun yükünü omuzlamıştır. Çanakkale Savaşları’nda, Anafartalarda ve Kurtuluş Savaşı’mızda gösterdiği üstün başarı ve kahramanlıklardan dolayı yurt içinde ve yurt dışında haklı bir şöhret kazanmıştır. Tüm dünyayı asker olarak zaferlerine, insan olarak kendisine hayran bırakmıştır.

Atatürk, vatan ve millet sevgisi ile tüm dünyaya ve Türk Milleti’ne örnek olmuş bir liderdir. Vatanı ve milleti için her fedakarlığı yapmıştır. Bugün bu güzel vatan toprağında hür ve bağımsız yaşıyorsak, bunu Ulu Önder ATATÜRK’e borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. ATATÜRK kendisinin sahip olduğu üstün özelliklerini, milletinin kendisine kazandırdığı özellikler olarak görmüştür.

Atatürk’ün hayatı incelendiğinde, en büyük amacının Türk Milleti’ni çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak olduğu görülmektedir. O, çağdaşlaşmayı her şeyden önce bir hayat davası ve var olma mücadelesi olarak kabul etmiştir. Atatürkçü düşünce sistemi Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatma ve yarınlara taşıma bilincini ifade etmektedir. Akılcılık, bilimsellik, çağdaşlık ve özgür düşünceye dayanmaktadır. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramamaktadır. Atatürkçülük; gelişmedir, güçlenmedir, çağdaşlıktır. Problemlerin çözümünde kullanılacak ve geleceğe yönelik modernleşme düşüncesidir. Atatürkçü düşünce ile milli birlik ve bütünlük içinde gelişen, kalkınan, modernleşen, çağdaş bir Türkiye hedeflenmiştir.

Zaman zaman Atatürkçü düşünceye karşı anlamsız söylemlerin yapıldığını üzülerek izlemekteyiz. Bunun amacının milletimizin ortak paydası haline gelen ATATÜRK sevgisini azaltmaktan öteye, O’nun önderliğinde kurulan milli, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temel esaslarını tartışmaya açmak olduğu düşüncesindeyiz. Günümüzde Atatürk Kültür Kurumu’nun amaçları arasından “ Atatürkçü Düşünceyi yaymak “ ifadesinin çıkarılmak istendiği, Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat ve görev yasasında bakanlığa verilen “Cumhuriyet’in temel ilkeleri, sosyal, laik, hukuk devletinin savunucusu ve geliştiricisi gençlerin yetiştirilmesi" görevi değiştirilmek istenmektedir. Yaşadığımız deprem acısı sebep gösterilerek, Cumhuriyet Bayramı  gösterileri iptal edilirken, aynı gün ve saatlerde mehter takımı gösterilerinin yapılmasında bir sakınca görülmemektedir.

Dünyada ve yaşadığımız coğrafyadaki gelişmeler, ATATÜRK ’ü anlamaya ve öğrenmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğunu ve ATATÜRK’ün büyüklüğünü açıkça ortaya çıkarmaktadır. Bugünkü ve yarınki nesillere düşen görev, ATATÜRK’ü doğru anlayıp, yetişen kuşaklara doğru anlatmaktır. İnanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti  ve ATATÜRK sevgisi gönüllerde, kafalarda, milletimizin kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Türk Milleti ve Türk Gençliği sorumluluklarını sonsuza kadar yerine getirecek, O’nun izinde olmaya, eserlerine sahip çıkmaya ve gösterdiği hedeflere ulaşmak için çalışmaya devam edecektir.

Atam rahat uyu, ruhun şad olsun."

BARO BAŞKANI AV. ERKAN KÖROĞLUNUN 10 KASIM MESAJI

"Gazi Mustafa Kemal'in en büyük arzusu Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş uluslar düzeyine ulaşmasıydı. Bu hedefin ise ancak demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hak ve özgürlüklerinin eksiksiz benimsenerek yaşama geçirilmesiyle sağlanabileceği açıktır. Sevinçle söyleyebiliriz ki; Cumhuriyetimiz öngörülen hedefe milli birlik ve beraberlik içinde mutlaka ulaşacaktır. Bizlerin Cumhuriyetin hedefleri doğrultusunda yürümemizi sağlayan Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte tüm gazi ve şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.'"

ÇANKIRI ÖZEL KARATEKİN HASTANESİ'NİN 10 KASIM MESAJI

"73 yıl önce kaybettiğimiz Ulu Önder Atatürk’ün manevi varlığı özgüvenimizi artırmakta, ulusumuzun birliğini pekiştirmekte, diğer taraftan arkasında bıraktığı düşünceleriyle çağdaş uygarlık yolumuzu aydınlatmaktadır.

Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere de örnek olmuş, evrensel bir liderdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 73. yıl dönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz."

Fotoğraf: Karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler