Palalı demokrasinin geldiği nokta!

'Palalı demokrasi'nin geldiği nokta!

AK Parti Çankırı milletvekili İdris Şahin'den beklenmedik çıkış...

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin’in Taksim’de göstericilere palayla saldıran kişiyle ilgili mahkeme kararından söz ederken “Oradaki esnafın hukuk çerçevesinde yapmış olduğu bir eylem” demesi Meclis’te tartışmaya neden oldu.
 
CHP'nin, göz yaşartıcı gazların etkilerinin araştırılması ile ilgili önergesinin dün görüşülmesine ilişkin önerisi kabul edilmedi .
 
CHP, gözyaşartıcı gazların etkilerinin araştırılması ile ilgili önergenin dün görüşülmesine ilişkin önerisini TBMM Genel Kurulu'na getirdi. 
 
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, biber gazının, öksürük, solunum yetmezliği, solunum durması ve böylece beynin hasar görmesi, tansiyonun ani yükselmesi, bayılma, sinir sistemide kalıcı hasar oluşma gibi olumsuz etkileri olduğunu belirterek, biber gazının yasaklanması ve maruz kalanların da kontrol altına alınması gerektiğini kaydetti.
 
ŞAHİN, SARİN GAZLARINI KABUL ETMEDİ 
AK Parti Çankırı Milletvekili Av. İdris Şahin, biber gazının kullanılmasını hoş karşılayamayacaklarını ifade ederek, kolluk görevlilerinin biber gazına orantılılık ölçüsünde başvurması gerektiğini söyledi. 
 
Polis zorda kalmadığı müddetçe ve karşısındaki muhataplarını uyarmadan, asla böyle bir yönteme başvurmadığını belirten Şahin, "Kolluk kuvvetleri gösterilerde önlemini almak ve müdahale etmek durumundadır" dedi. Şahin, Adana ve Mersin'de ele geçen sarin gazlarının, sanki eylemlerde kullanılıyor gibi gösterilmesini de kabul edemeyeceğini bildirdi. 
 
'KUSURA BAKMAYIN'
Milletvekili Şahin, "Samimi talepler karşısında gerek Hükümet gerekse yerel yöneticilerin, her türlü taleplere karşı açık olduklarını ve meşru zeminde hak arama yöntemlerine karşı da duyarsız kalmayacaklarını ifade etmelerine rağmen, hukuk devletinde hukuku aşarak ve zorlayarak, hak arama elde etmeye çalışanlara karşı da - kusura bakmayın - kolluk kuvvetleri gereğini yapmak durumundadır. Son günlerde yargıya intikal etmiş bir konuyla alakalı oradaki esnafın içinde bulunduğu durumu en iyi anlaması gereken sizlersiniz. Oradaki esnafı da dinleyin, onların mağduriyetlerini görün. Oradaki esnafın hukuk çerçevesinde yaptığı bir eylemi, yargıya müdahale ederek, sanki Hükümetin bu kişileri tutuklamadığı gibi bir söylem içine girmenin haksızlık olduğuna inanıyorum" diye konuştu. 
 
YENİÇERİ: BAŞBAKAN GEZİ PARKINA GİTMELİYDİ
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Bir ülkede gaz ne kadar çok kullanılıyorsa o ülkede demokrasi o kadar az demektir" dedi. 
 
Devletin olaylara gazsız müdahale yöntemlerini bulması gerektiğine işaret eden Yeniçeri, "Başbakan Gezi Parkı'na gitmeliydi ve orada ağaçlara sahip çıkanları tebrik etmeliydi. Oraya gitmez ve orayı birtakım yakıp yıkıcı örgütlerin arenasına dönüştürürseniz, 'şundan kaynaklandı, bundan kaynaklandı' deme hakkına sahip değilsiniz" dedi. 
 
Yeniçeri, AK Parti sıralarından laf atılması üzerine, "Ne oradakileri algıladınız ne de bizi algılıyorsunuz" diye konuştu. 
 
'YENİÇERİ AYAKLANMASI'
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Yeniçeri'nin konuşma süresi dolmasına rağmen kürsüden ayrılmayarak konuşmasına devam etmesi ve "Ben buradan gitmiyorum, hadi bakalım" demesi üzerine, birleşime ara verdi. 
 
Bu sırada, AK Parti sıralarından, "Yeniçeri ayaklanması mı?" diye laf atıldı. Yeniçeri de ara verilmesi üzerine kürsüden ayrılırken, "Oradan el kol hareketi yapılıyor" dedi. 
 
'NE YILIŞIK ADAMLARSINIZ'
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da AK Parti sıralarına bakarak, "Ne yılışık adamlarsınız, kahvehane gibi burası" diye konuştu. 
 
Aradan sonra açılan birleşimde kürsüye gelen AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, "Biber gazı, polise atılan taşların, esnafa atılan taşların, sokakları terörize etmenin, vandalizmin, darbeye zemin oluşturmanın, camiye saygısızlık etmenin yan etkisidir" dedi. Biber gazı kullanılmasını tasvip etmiyoruz ancak kişilerin onun kullanılmasını sağlayacak zemini oluşturmaması gerekir" şeklinde konuştu. 
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "İstanbul'da palayla, sopayla vatandaşlara saldıran kişilerin suç işledikleri gayet açıkken, AK Parti'li Şahin'in, oradaki esnafın yaptığı saldırıyı hukuk çerçevesinde yaptığını söylemesinin korumacı ve kollamacı yaklaşım olduğunu" söyledi. Vural, "Palayla, sopayla saldıracaklar ancak 'hukuk çerçevesinde yapılıyor' denilecek, Bunu kınıyorum" dedi. 
 
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Şahin'in, palayla yapılan saldırıyı hukuksal bir eylem olarak gördüğünü söylediğini ifade ederek, sözlerine açıklık getirmek için tekrar söz alan Şahin'in özür dilemesi gerekirken bunu yapmadığını söyledi. 
 
Hamzaçebi, "Başbakan ve arkadaşları palanın arkasına düşmüş, palalı demokrasiyi savunuyor" dedi. 
 
'KINIYORUM'
Sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Bu ifadeyi çok çirkin buluyorum ve kınıyorum" diye konuştu. 
 
Kargaşayı kimin çıkardığının ve sokakları kimin terörize ettiğinin geçmişte de bugün de bilindiğini belirten Canikli, "Burada haksız ve yanlış ifadeler ortaya konulursa, o zaman biz de Türkiye'de kimin ülkeyi terörize etmeye çalıştığını, huzurunu bozmak için meydanlara, sokaklara illlegal bir şekilde nasıl çıkıldığını açıklarız" dedi. 
 
Konuşmaların ardından, CHP'nin önerisi kabul edilmedi. 
 
Bu arada, kabul edilen Danışma Kurulu önerisine göre TBMM Genel Kurulu bugün saat 14.00'te toplanacak.
 
ERTUĞRUL GÜNAY'DAN MAHKEMENİN VERDİĞİ KARARA TEPKİ
AK Parti milletvekili Ertuğrul Günay, palalı saldırganın mahkeme tarafından serbest bırakılmasına Twitter'dan tepkisini gösterdi. Günay attığı tweet'de; "Palalı/sopalı saldırganların serbest kalması, sonuçları hukuk ve toplum için yeterince düşünülmemiş vahim bir karar!" dedi.
 
İŞTE O TWEET
 
ertugrulgunay-sozcu-resim-071.jpg
 
BÜLENT ARINÇ: PALALININ SERBEST KALMASINI BEN DE ...
Geçtiğimiz günlerde Taksim’deki gösteriler sırasında görüntülenen ve göstericilere saldıran eli palalı kişinin çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmasını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Elinde bir pala, bir satır olan herkese sataşan, kimine tekme atan korkunç bir görüntü. İnsanların can ve malına zarar veren, tehdit kokan bir harekettir. Uzun süre ekranlarda ekranlarda kalmıştır, Savcılık tutuklama talebiyle göndermiş, mahkeme serbest bırakmıştır. ’Neden serbest bırakılmıştır’ derseniz bunu hakime sormak lazım. Ben de bunu sizin gibi çok garip karşıladım." dedi.
 
MİLLETVEKİLİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA!
TBMM'de yaptığı konuşma ile ulusal medyada büyük yer alan Milletvekili Şahin Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Benim Meclis kürsüsünden yaptığım konuşmada 'Oradaki esnafın hukuk dışında yaptığı bir eylemi, yargıya müdahale ederek, sanki Hükümetin bu kişileri tutuklamadığı gibi bir söylem içine girmenin haksızlık olduğuna inanıyorum' cümlem 'Oradaki esnafın hukuk çerçevesinde yaptığı bir eylemi...' şeklindeye dönüşerek haber kanallarına ulaşması durumu bu noktaya getirdi. Konuyla ilgili gerek meclis zapıtlarında gerekse haberi yapan kuruma gerekli düzeltme gönderildi. Bahsedilen eylemi hiçbir şekilde hukuk çerçevesinde olarak değerlendirmem söz konusu değildir. Beyanımın hukuk dışı olarak algılanması gerektiğini kamuoyu ile paylaşırım." dedi...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler