Pampişi de hacklemişler!

Pampiş'i de "hackle"mişler!

İzmir polisinin operasyonuyla yakalanan 6 kişinin oyuncu Beren Saat ve şarkıcı Hilal Cebeci'nin internet sayfalarını hackledikleri ortaya çıktı.

İzmir polisinin, casus yazılımlarla cep telefonu dinlemelerine ve internet sitelerinin hack'lenmesine yönelik olarak üç ilde düzenlediği operasyon kapsamında yakalanan 6 kişinin oyuncu Beren Saat ve "pampiş" sözleriyle olay yaratan şarkıcı Hilal Cebeci'nin internet sayfalarını "hack"ledikleri ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri biten 6 zanlıdan 5'i adliyeye sevkedildi.

İzmir Emniyeti Bilişim Suçları Şubesi ekipleri, geçen 30 Aralık'ta bir kadının, sevgilisi tarafından telefonunun dinlendiğinden şüphelendiğini belirtip şikayetçi olması üzerine, soruşturma başlattı. Şikayetçinin telefonuna "Sanal Casus" adlı internet sitesinden satın alınan bir casus programın yüklendiğini belirleyen polis, söz konusu siteyi takibe aldı. Sadece yılbaşından bu yana 21 ilden 52 kişinin, casus program satın alıp 55 kişiyi dinlettiğini tespit eden ekipler, işleyişi de deşifre etti. Dinleme süreçinde site sahibi ile birlikte hareket eden "Nosleep" rumuzlu hacker B.K.'nin hacker arkadaşları F.K. (28), B.K. (21) ve M.D.'nin (16), takma isimler kullanıp yerli ve yabancı bine yakın internet sitesini 'hack'lediği de belirlendi. 
 
PAMPİŞ'İ HACKLE"MİŞLER
Polis, şebekenin deşifresinin ardından İzmir, Bursa ve İstanbul'da eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda, internet sitesi sahibi O.G. (36) ve B.K. (26) ile F.K., B.K., M.D. ve S.K.'yi gözaltına aldı. Sorguları yapılan zanlıların 'hack'lediği internet siteleri arasında oyuncu Beren Saat'in yanı sıra sık sık 'Pampiş' sözleriyle gündeme gelen Hilal Cebeci'nin de bulunduğu ortaya çıktı.
 
FENALAŞINCA HASTANEYE KALDIRILDI
Dört ay önce beyin ameliyatı olan çete lideri O.G'nin gözaltına alındığında fenalaşınca, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındığı öğrenildi. O.G'nin ifadesinin henüz alınmadığı, işlemleri tamamlanan zanlılardan B.K. ,F.K, B.K, ve S.K. adliyeye sevk edildi. Yaşı küçük olan M.D'nin Çocuk Büro Amirliği tarafından adliyeye çıkartıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler