Pandemi yasaklarını takan yok! Çankırı'da restoranda düğün!

Pandemi yasaklarını takan yok! Çankırı'da restoranda düğün!

Kafe ve lokantaların pandemi yasakları nedeniyle kapalı tutulduğu ülkede, Çankırı'da yasağı delen restoranda düğün yapıldı. Sosyal medyada yer alan fotoğraflar Çankırı'da vatandaş arasında infial yaratırken kafalarda tek soru var!

İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesi kapsamı içerisinde ülkede lokanta, kafe ve restorantlar kapatılmış iken, Çankırı'da yasağı bir şekilde delen restoranda uygulamadaki tüm yasaklar bir bir delinerek düğün ya da düğün yemeği verildi. Akıllara zarar etkinlik, bizatihi restorant sahibinin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Paylaşılan fotoğraflara bakıldığında verilen hizmet sırasında da kuralların ihlal edildiği açıkça görülürken, masalardaki yerleşim düzeni de her türlü yaptırımı gerektirecek düzeyde.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN SON GENELGESİNDE LOKANTA VE KAFELERLE İLGİLİ DÜZENLEME
"Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00 den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir.

İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yeme içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacak."

ADI GEÇEN RESTORANTLA BİRLİKTE BİR DİĞER RESTORANT DA
KARARNAMEDE YER ALAN İSTİSNA DIŞINDA OLMASINA KARŞIN
24 SAAT HİZMET VEREBİLİYOR?
Çankırı'nın belediye hudutları içerisinde yer alan restorantın kim ya da kimler tarafından "... şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinlenme tesisleri" kapsamına sokulduğu merak konusu?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı son genelgeden bir şekilde muaf tutulan restorantın 24 saat hizmet vermesi ile birlikte yaşanan absürtlük tüm hızıyla devam ederken konuya Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın müdahil olması bekleniyor.

Not: Haberle ilgili elimizde çok sayıda fotoğraf olmasına karşın, 'özel hayatın gizliliği' gereği fotoğraflara yer veremiyoruz. Bilginize.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
49 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler