Papa Francis: Anneme küfrederseniz yumruğu yersiniz

Papa Francis: Anneme küfrederseniz yumruğu yersiniz

Müslümanlar adına yapıldığı iddia edilen Fransa'daki kanlı Charlie Hebdo saldırısına Hıristiyan dünyasından gelecek tepkiler merak edilirken, Katolik dünyasının lideri Papa'dan şaşırtan bir çıkış geldi.

Katolik dünyasının dini lideri Papa Francesco, Asya turuna başladığı Sri Lanka’dan ikinci durağı Filipinler’e geçerken gazetecilere ifade özgürlüğünün sınırları konusunda açıklama yaptı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Papa, bir kişinin inancı aşağılandığında ya da inancıyla dalga geçildiğinde ifade özgürlüğünün sınırları olduğunu söyledi.

Papa Francesco, ziyaretlerini organize eden Alberto Gasparri’yi kastederek, “Eğer iyi arkadaşım Dr. Gasparri anneme küfür ederse, bir yumruk yemeyi bekleyebilir” dedi. Papa, bu sözleri söylerken, gülerek Gasparri’ye yumruk atıyormuş gibi yaptı.

Papa, sözlerine “Bu normaldir. Provoke edemezsiniz. Başkalarının inancını aşağılayamazsınız. Başkalarının inancıyla alay edemezsiniz” diye devam etti. Uçaktaki bir Fransız gazetecinin, din özgürlüğüyle ifade özgürlüğünün karşı karşıya kaldığı durumlarda sınırın ne olacağını sorması üzerine Papa, Tanrı adına öldürmenin sapkınlık olduğunu ve dinlerin hiçbir zaman şiddeti meşrulaştırmak için kullanılamayacağını söyledi.

Papa Francesco, bu sözlerinin ardından “Dinler hakkında kötü konuşan çok fazla insan var. Onlarla dalga geçiyorlar. Bunlar provokatördür. Ve onlara olacak şey, anneme küfür ederse Dr. Gasparri’ye olacak olanla aynıdır. Bir sınır vardır” diyerek düşüncelerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler