Papa Fransuva Türkiye'de

Papa Fransuva Türkiye'de

Katolik aleminin lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Françesko Türkiye'ye geldi.

Papa Fransuva ve beraberindeki heyeti taşıyan İtalya Havayolları Alitalia'nın kendisine tahsis ettiği ve üzerinde Papalık arması bulunan özel uçak, saat 12.50'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılamada askeri kıta hazır bulundu. Papa'yı karşılayan heyet arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizci Yaveri'nin de bulunduğu görüldü.

Papa'yı havalimanında karşılayanlar arasında, Türkiye ziyareti boyunca çevirmenliğini yapacak olan oyuncu Serra Yılmaz da yer aldı.

PAPA CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA
Türkiye’yi ziyaret eden 4. Papa olan Fransuva, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçti.

Vatikan Devleti Başkanı sıfatı ile sarayın ilk yabancı konuğu olan Papa Fransuva saat 14.30 sıralarında atlı ve askeri tören kıtası eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılandı.

Papa için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın önünden geçen yol araç trafiğine kapatıldı.

Atlı tören kıtası da Papa’nın makam aracına bu yol üzerinden itibaren sarayın ana giriş kapısına kadar refakat etti.

Ana giriş kapısındaki karşılama heyetinde Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ile diğer üst düzey yetkililer hazır bulundu.

Erdoğan, Papa'yı karşıladıktan sonra Vatikan ile Türkiye'nin milli marşları çalındı.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören kıtasının selamlanmasının ardından Erdoğan ile Papa ikili ve heyetler arası görüşmeler için salona geçti.

Erdoğan ile Papa dini, siyasi, sanat ve diplomasi çevre temsilcilerinin de hazır bulunacağı ortamda konuşma yapacak.

UÇAKTA İLK AÇIKLAMA
Papa Fransuva, Türkiye'ye ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Papa Fransuva, "Türkiye sınırındaki çok sayıda mülteciye kucak açmış bir ülkedir" dedi. 

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Fransuva, Türkiye'ye geliş yolunda uçakta açıklamalar yaptı. Papa Fransuva, Türkiye'nin, sınırındaki çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, "Yaptığınız hizmetle, tüm dini ve insani aktiviteleri dünyaya ulaştırıyorsunuz. Teşekkür ederim" dedi.

Papa Fransuva, Vatikan delegasyonuyla birlikte Alitalia'ya ait bir uçakla Roma Fiumicino Havalimanı'ndan yerel saatle 9.30 civarında hareket etti. Papa'nın uçağında, 65 gazeteci yer aldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler