Papatya falından ek süre çıktı

Papatya falından ek süre çıktı

Borç yapılandırmasında yeni iddia...

Uzayıp uzamayacağı uzun süredir tartışılan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in en son "Bir uzatma düşünmüyoruz" dediği borç yapılandırmasında iddiaya göre süre 1 ay uzuyor.

Esnafın prim ve vergi borçlarının yapılandırılması için belirlenen tarih Bakanlar Kurulu kararıyla bir ay uzatılacak. Bu süre sadece başvuru dönemini kapsayacak. Taksitleri ödeme takviminde ise bir değişiklik olmayacak. Esnafın, vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili tanınan başvuru süresinin uzatılması çağrısı karşılık buldu. Sabah'ın haberine göre yapılandırmalar üst üste geldiği için vergi daireleri ve sosyal güvenlik il müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluştu, kurumların sistemleri kilitlendi. Bu sıkışıklığın giderilmesi ve çıkarılan yapılandırmanın amacına ulaşması için 2 Mayıs'ta sona erecek başvuru tarihi Bakanlar Kurulu kararıyla bir ay uzatılacak (2 Haziran). Süre uzatımı sadece başvuru dönemini kapsayacak, taksitlerin ödeme takvimi değişmeyecek.

13.5 MİLYAR GELİR
Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapılandırmaya başvuru tarihinin uzatılması için düğmeye bastı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi Çalışma Bakanı Ömer Dinçer de süre uzatımına ilişkin kararın ay sonunda verileceğini söyledi. Bakan Dinçer, sürenin uzatılması durumunda bunun sadece başvuru dönemini kapsayacağını söyledi. Her iki bakanlık da vatandaşların başvurularını ertelememesi için süre uzatım kararını 2 Mayıs'ta açıklamayı planlıyor. Bakan Dinçer, prim borçlarının yapılandırılması için başvuranların sayısının 1 milyonu geçtiğini belirterek, kurum alacağının 13 milyar 500 milyar hesaplandığını söyledi.

"TAHSİLAT SORUNU YOK"
Kayıt dışı ile mücadele eylem planı hakkındada ipuçlarını verdiklerini ifade eden Bakan Dinçer, son 2 yılda ekonomik krize rağmen 981 bin kişinin kayıt altına alındığını açıkladı.

2.7 MİLYON KİŞİ BAŞVURDU
Vergi borcunu yapılandırmak için 2 milyon 700 bin kişi başvurdu. Başvuru sahiplerinin faiz ve gecikme zammıyla birlikte 34-35 milyar liralık borcu yeniden yapılandırıldı. Bu kişilerin yapılandırma sonrası ödeme taahhütleri de 18 milyar liraya ulaştı.

ESNAF SEÇİM SONRASINA UZATILMASINI İSTİYOR
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yapılandırmaya ilişkin başvuru süresinin seçim sonrasına uzatılması çağrısını yineledi. Palandöken, SGK il müdürlükleri ve vergi dairelerindeki yığılmaya dikkat çekerek, sürenin 12 Haziran'dan sonraya uzatılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler