Papayı kara para götürdü

Papa'yı kara para götürdü

Papa 16'ncı Benedictus'un istifasının ardında ne mi var?

Papa 16. Benedictus, pazartesi günü duyurduğu istifa kararından sonra dün ilk kez Katoliklerin karşısına çıktı. Alman kökenli Papa, Vatikan'da düzenlenen bir törende konuştu ve istifasının gerekçesini açıkladı: 'Artık görevi sürdürecek gücüm olmadığı için böyle bir karara vardım.'

Papa 16'ncı Benedictus'un istifasının ardındaki sis perdesi aralanıyor. Papayı bir anlamda çetin bir iktidar savaşı ile istifaya zorlayanlar, son kavgalarını Vatikan bankası IOR üzerinden veriyor.
 
KENDİ ADAMLARINI YERLEŞTİRME ÇABASI
Papa'nın yakın arkadaşı ve IOR'un eski Başkanı Ettore Gotti Tedeschi'nin işine Başbakan Kardinal Tarcisio Bertone'nin işareti ile son veren yönetim kurulu, şimdi alelacele yeni başkanı seçme telaşında. Vatikan'da güçlü bir iktidar kuran ve Papa Ratzinger'e adeta meydan okuyan Devlet Sekreteri Kardinal Bertone, yeni Papa seçilmeden önce önemli güç merkezlerine kendi adamlarını koyma gayretinde.
 
PLANLAR YAPILDI
Papa'ya çok yakın bir haber kaynağının bir gazeteye açıkladığı plan şu: Papa 16'ncı Benedictus'un 28 Şubat'ta yazlık ikametine çekilmesinden sonra, yeni Papa'nın seçileceği 15-20 günlük sürede bankanın yeni başkanı atanacak. Bu sürenin önemli bir avantajı da Kardinal Tarcisio Bertone'nin Camerlengo yani Papa'nın yokluğunda Kilise'nin tüm idari işlerini yürüten otorite olarak duruma el koyması ve bankanın yeni başkanını aday göstermesi.
 
VATİKAN'IN KASASI İÇİN BÜYÜK KAVGA
Tam 15 gün boyunca elleri serbest kalacak olan Kardinal Bertone, paranın ve gücün sular gibi aktığı her türlü kontrol mekanizmasının dışında kalmayı başaran IOR'un yönetimine istediği adamı koyacak. Amaç yeni Papa seçilmeden önce gerekli isimleri kilit noktalara yerleştirmek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler