'Paralel Devlet' iddialarına soruşturma

'Paralel Devlet' iddialarına soruşturma

YARSAV'ın yaptığı suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti’li Mehmet Ali Şahin’in “Yargıtay’ın imamı” ve Başbakan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın “Yargıdaki farklı oluşumlar ve kumpas” açıklamaları doğrultusunda devlet içinde yasadışı örgütlenme iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), Şahin ve Doğan’ın sözleri üzerine görevini kötüye kullanan yargıçlar için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosu Başsavcıvekiliği, YARSAV’ın suç duyurusu dilekçesini işleme koyarak soruşturma başlattı.

BAŞBAKAN 'PARALEL DEVLET' DEMİŞTİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında yaptığı konuşmalarda devlet içinde bir 'paralel yapılanma' olduğunu öne sürerek,  "Devletin içinde paralel devlet kurmaya gayret edenler bilsinler ki karşılarında bizi bulacaklardır. Bu hangi meşrepten olursa olsun kim olursa olsun karşılarında bizi bulacaklardır. Bu ülkede devletin içinde hizmeti istismar etmek suretiyle, cemaat istismar etmek suretiyle, tertemiz kardeşlerimizi istismar etmek süratiyle gayret edenler karşılarında bizi bulacaklardır" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler