Paralı otopark uygulamasına ev sahiplerinden büyük tepki

Paralı otopark uygulamasına ev sahiplerinden büyük tepki

Pazartesi gününden itibaren Çankırı'nın bazı cadde ve

sokaklarında başlayan paralı otopark uygulaması, özellikle ev sahiplerinden büyük tepki görüyor.

Otopark uygulamasının yapıldığı cadde ve sokaklardaki konutlarda yaşayanların, kendilerine ait özel araçları evlerinin önüne park etme alışkanlığı, başlayan "paralı uygulama" ile görevlilerle araç sahipleri arasında tartışmaları da beraberinde getirdi.

Evlerinin önünün paralı otopark haline dönüştürülmesine sert tepki gösteren vatandaşlar "Araçlarımızı apartmanımızın önüne park etmeyeceğiz de nereye park edeceğiz? Kendi binamızın önündeki alana para ödeyeceksek, bu işin sonu nereye varır?" demekten kendilerini alamadılar.

UYGULAMA MAHKEMEYE TAŞINABİLİR
Öte yandan tespit edilen cadde ve sokaklardaki paralı otopark uygulaması konusunda vatandaşta oluşan tepkilerle birlikte, MHP Çankırı İl Başkanlığının konuyu yargıya taşıyacağı öğrenildi.

MHP İl Başkanlığının uygulama ile ilgili alınan meclis kararı ve yapılan ihale ile birlikte bazı bilgileri yan yana getirerek, yürütmeyi durdurma kararı çıkartma için önümüzdeki günlerde İdare Mahkemesine başvurması bekleniyor.

OTOPARK GÖREVLİLERİNE İLETİŞİM DERSİ
Paralı otopark uygulaması hizmetini verecek olan firmata otopark görevlisi olarak çalışacaklara geçtiğimiz Cuma günü ve hafta sonu belediye meclis salonunda iletişim ve araç sahiplerine nasıl yaklaşacakları yönünde bir eğitim verildi.

İletişim uzmanı Mustafa Potukoğlu tarafından verilen eğitimde Otoparkta görev yapacak çalışanların araç sahiplerine nasıl yaklaşması gerektiği ve otopark kirasına tepki gösterecek sürücüleri ikna etme yöntemleri hakkında ilgiler verdi.

36 park görevlisinin katıldığı kursta, Potukoğlu, park görevlilerine başta sürücülerin ücret nedeniyle tepki göstereceğini, aralarında zaman zaman anlaşmazlık yaşanabileceğini, ama bunun ikna yöntemiyle aşılabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler