Parayı sevsem Fenerbahçeye evet derdim

"Parayı sevsem Fenerbahçeye evet derdim"

Drogba, ayağının tozuyla bombaladı...

“Fenerbahçe bana Galatasaray’ın önerdiğinden 1 milyon Euro fazla teklif etti. Benim için para ön planda olsa onları tercih ederdim. Ancak benim için önemli olan futbol oynamak ve bunu da kendi istediğim yerde yapmak. Bu nedenle de Galatasaray’a geldim.”

Galatasaray dünya yıldızı Didier Drogba’ya dün kavuşurken, Fildişili yıldız, İstanbul’a ayak basmadan önce sarı-kırmızılı taraftarları mest edecek açıklamalarda bulundu. Galatasaraylı yönetici Emir Sarıgül ve başkan Ünal Aysal’ın özel danışmanı Bülent Tulun önceki gün golcü futbolcuyu Türkiye’ye getirmek üzere İngiltere’ye giderken, taraflar aynı günün akşamı Londra’da yemekte biraraya geldiler.  
 
Sarı-kırmızılıların yanı sıra menajer Ceylan Çalışkan ile Drogba’nın menajerinin de hazır bulunduğu yemekte ünlü golcü Galatasaray’ı seçişini “Ben futbol oynamak istiyorum. Tercihim de bunu düzgün bir ortamda gerçekleştirmek. Fenerbahçe bana Galatasaray’ın önerdiğinden 1 milyon Euro daha fazla ücret teklif etti. Benim için para ön planda olsa Galatasaray’ı değil onları tercih ederdim. Çin’de kalmış olsaydım 2 yıl içinde 25 milyon Euro kazanabilirdim. Ancak benim için aslolan futbol oynamak ve bunu da kendi istediğim yerde yapmak. Bu nedenle de Galatasaray’a evet dedim” sözleriyle bizzat ifade etti.
 
1.5 SAAT RÖTAR YAPTI
 
Dün saat 16.00’da İstanbul’da olması beklenen Didier Drogba yaklaşık 1.5 saatlik bir rötarın ardından ailesi ile birlikte İstanbul’a ayak bastı. Yönetim kurulu üyesi  Abdurrahim Albayrak ile kulüp yetkililerinin karşıladığı tecrübeli oyuncu uçaktan inerken, merdivenlerde kendisine verilen sarı-kırmızılı bayrağı açtı ve basın mensuplarına poz verdi. Fildişi Sahilli futbolcu, hangarda yapılan karşılamanın ardından kendisi için bekletilen minibüse bindi ve bu araçla Genel Havacılık Terminali’nden çıkış yaptı. Yıldız oyuncuyu, terminal çıkışında ise çok sayıda taraftar karşıladı.
 
FENER’İ TERCÜME ETTİRDİ
 
Drogba'yı görebilmek için Atatürk Havalimanı’na giden Galatasaaraylı taraftarlar yıldız oyuncu kapıdan çıkar çıkmaz havaalanını inletti. Ünlü golcüyü görür görmez meşaleler yakıp, tezahüratlar yapan taraftarlar ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’a da göndermede bulundular. Yapılan tezahüratları tercüme ettiren ve daha sonra taraftarları selamlayan Drogba’nın bu esnada yaşadığı duygulu anlar kameralardan kaçmadı.
 
SOĞUĞA RAĞMEN DROGBA'YA KOŞTULAR
 
Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst’ün GS TV’de havaalanında bir organizasyon yapmayı düşünmediklerini ve taraftarların bu yağmurlu havada karşılamaya gelmelerine gerek olmadığını açıklamasına rağmen sarı-kırmızılılar Drogba’ya koştu. Olumsuz hava şartlarına karşın sarı-kırmızılılar Fildişiyi yıldızı görebilmek için Atatürk Havalimanı’na adeta çıkarma yaptılar.
 
TAM 16 VALİZLE GELDİ
 
Galatasaray'la ilk idmanına bugün saat 18.00’de çıkacak olan Drogba, İstanbul’a 16  valizle geldi. 9 valizi Louis Vuitton marka olan Fildişili, sarı-kırmızılı yöneticilerle yediği yemekten sonra da konaklayacağı Balmumcu Point Hotel’e geçti. 18. kattaki kral dairesine yerleşen 34 yaşındaki oyuncu, ailesi, menajeri ve arkadaşlarıyla da suitinde şampanya eşliğinde kutlama yaptı.
 
FLORYA'DA SICAK KARŞILAMA
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Didier Drogba’nın Florya’daki ilk karşılaşmalarındaki samimiyet dikkat çekti. Tecrübeli çalıştırıcı, Fildişili golcüyü ilk kez Galatasaray’a gelen bir oyuncu gibi değil uzun zamandır görmediği yakın bir dostu gibi karşıladı. Terim’in, Drogba’ya “hoş geldin” dediği andaki oyuncuya sarıldığı an GSTV kameralarına bu şekilde yansıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler