Paris'te katliam: 12 ölü! İZLE

Paris'te katliam: 12 ölü! İZLE

Mizah dergisine yapılan saldırıda, görgü tanıklarına göre 12 kişi hayatını kaybetti...

Reuters, bir mizah dergisinin Paris'te bulunan merkezine silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Görgü tanıklarına göre saldırıda 2'si polis olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. Yararlananlar arasında bir polis memuru ve binanın önünde bulunan yayaların da olduğu ilk gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Saldırının hedefi olan mizah dergisi Charlie Hebdo, 2012 yılında yayımladığı Hz. Muhammed karikatürleri nedeniyle Müslümanların tepkisini çekmişti.

Derginin Paris'in 11'inci bölgesindeki Nicolas Apper Caddesi'nde bulunan merkezine silahlı 3 kişi tarafından saldırı düzenlendi.

Fransız televizyon kanalı iTele'nin haberine göre yüzü maskeli 3 kişi Kalaşnikof tipi silahlarla gazetenin merkezine girerek rastgele ateş açtı.

Saldırganlar kaçarken olay yerinin yakınında bulunan bir polis aracını da hedef aldı. Görgü tanıkları, saldırı sırasında en az 30 silah sesi duyduklarını belirtti.

video

Paris Emniyeti, silahlı saldırı olayının dergi binasının girişince yaşandığını doğruladı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'un de olay yerine hareket ettiği kaydedildi.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo iki yıl önce, Hz. Muhammed'le ilgili karikatürler yayınlamış ve söz konusu karikatürler dünya çapında büyük tepkiye neden olmuştı. Karikatüre gösterilen tepki nedeniyle Fransa, 20 kadar ülkedeki diplomatik temsilciliklerini ve diğer resmi kuruluşlarını geçici süreliğine kapatmıştı.

ÇATIYA ÇIKARAK KURTULDULAR
Görgü tanıklarına göre, yarım saat önce siyah kapşonlu üç kişi kaleşnikoflarla dergi binasına girdi ve çalışanların üzerine ateş açtı. Şüpheliler saldırının ardından olay yerinden uzaklaşırken, dergi çalışanlarının bir kısmı saldırı esnasında çatıya sığındı.

24 saattir korunan Charlie Hebdo, bir saat önce resmî Twitter hesabından terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi hicveden bir karikatür yayınlamıştı.

HOLLANDE AÇIKLAMA YAPTI
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande olayın ardından yaptığı açıklamada "Önümüzdeki saatlerde asıl ölü sayısını belirlemiş olacağız. Bu saldırıların bir daha yaşanmaması için acil olarak koruma planı yapmamız gerekiyor. Alacağımız güvenlik önlemleri arasında yapacağım en önemli şey saldırganların bir an önce yakalanmasıdır. Güvenliği en üst seviyeye çıkaracağız. Şoke olmuş durumdayız. Kararlı davranacağız. Teröristler bu dergiye karşı bir saldırı gerçekleştirmiştir. Daha önce de saldırılar olmuştu. O saldırılardan sonra dergi polisler tarafından korunuyordu bundan sonra da daha çok artırılacaktır. Fransa bir özgürlük ülkesi. Kimse Fransız vatandaşlarına bu şekilde zarar veremez." dedi.

SALDIRIDAN 50 DAKİKA ÖNCE YAYINLANAN KARİKATÜR

karikatur-isid-resim-01.jpg


Factuel nouvelles images Charlie Hebdo paylaşan: francetvinfo

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler