Paris'te operasyon

Paris'te operasyon

Fransa polisi, Paris'te haftalık dergi Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının failleri olduğu değerlendirilen 2 kişiyi yakalamak için Aisne bölgesinde operasyon başlattı.

Fransa polisi, Paris'te haftalık dergi Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırının failleri olduğu düşünülen 2 kişiyi yakalamak için Aisne bölgesinde operasyon başlattı. Polis ekipleri, Şerif ve Said Kouachi kardeşlerin saklandığı öne  sürülen Paris'in yaklaşık 100 kilometre kuzeyindeki Aisne bölgesinde bir binayı kuşattı.

fft16_mf5171962.jpeg

Kouachi kardeşlerin, Reims-Paris karayolunda Paris istikametinde  araçlarını bir benzinlikte terk ettiği ve yakınlardaki bir binaya saklandıkları iddia edildi. Şüpheli kardeşleri yakalamak için dün Reims'de düzenlenen operasyonda  şüphelilerin kaldığı iddia edilen bir evde arama yapılmıştı. Sabah saatlerinde ise, 2 kardeşin Reims'den Paris istikametine doğru gri bir araçla seyir halinde  olduğu kaydedilmişti. Operasyona 3 binden fazla polisin katıldığı belirtiliyor. 

HAPİSTE SAATLİ BOMBAYA DÖNÜŞMÜŞ OLABİLİR
Fransız Le Parisien gazetesi polisin aradığı zanlılardan biri olan Şerif Kouachi'nin geçmişine ilişkin ayrıntılı bilgiler yayımladı.

Gazeteye göre, eski bir pizza dağıtıcısı olan Kouachi, Irak'a savaşmaya giderken gözaltına alındı ve 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Le Parisien, aslında Kouachi'nin "gönülsüz bir cihatçı" olduğunu ve tutuklanmasıyla "rahatladığını' yazdı.

Eski avukatı Vincent Ollivier gazeteye, Koachi'nin hapiste değiştiğini, sakal bıraktığını belirterek "Hapiste bir saatli bombaya dönüşmüş olabilir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler