Park Sokakta yapılan işlem tek kelime ile peşkeş (!)

Park Sokakta yapılan işlem tek kelime ile "peşkeş" (!)

Çankırı Belediyesinin eski Park Sokakta yaptığı düzenlemenin

ihale yöntemi netlik kazandı: Davet usulü! Yani peşkeş!(*)

Sözcü18.com'un inşaatın başlaması ile birlikte ortaya çıkan manzarayı değerlendirdiği ilk haberden sonra gelişen yeni durum başka bir gerçeği daha gün yüzüne serdi!

Çankırı Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek (eski Park Sokak) caddesinde yaptığı yeni  düzenlemeyi İMF Koç Yapı Group'a "davet" usulü verdiği öğrenildi.

TABELADA İHALE RAKAMININ
YER ALMAMASININ NEDENİ!
Sözcü18.com
olayla ilgili yakın takibini sürdürürken Belediye Başkanı İrfan Dinç'in "... Yapacağımız bölüm Valilik binası köşesinden Belediye İş Merkezinin sonuna kadar olan yolda yapılacak. Bu işi bölüm bölüm yapacağız." şeklindeki açıklaması üzerine yaptığımız çalışma sonucu, halen devam eden çalışmanın 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti'den Çankırı Belediye Başkan Aday Adayı olan Mesut Koç'un şirketi İMF Koç Yapı Group'a "davet" yöntemi ile verildiğini öğrendik.

Doğaldır ki böylesi bir yöntemle verilen işin "ihale bedeli" olmaz! İhale bedeli olmayan işin de "tabelada" yeri olmaz!

140 bin ve altı rakamlarda ardı ardına yaptırılacak işlerle yaklaşık bir milyon TL'ye ulaşacak olan eski Park Sokak düzenleme işinin Ak Partili Belediye tarafından "Ak Partili aday adayına" peşkeş çekildiği gözler önüne serilmiş oldu.

PARK SOKAK, RANTİYE'YE KURBAN EDİLDİ!
Halen çalışmaları sürdürülen Necip Fazıl Kısakürek caddesi (eski Park Sokak) geçtiğimiz yıllarda da araç trafiğine kapatılması düşünülmüş, ancak cadde üzerinde bulunan Çivitcioğlu Hipermarket nedeniyle bu proje uygulanamamıştı!

Eski Park Sokak'ın araç trafiğine kapatılması demek Çivitcioğlu Hipermarket'in kapısına kilit vurması demektir! Hoş, şehir merkezindeki araç trafiği yükü azalacakmış, vatandaş rahat edecekmiş, insanımız daha huzurlu ve güvenli olarak şehir merkezini kullanacakmış, kimin umurunda ki!

Bugün de Belediye Başkanı İrfan Dinç bu durumu hiç mi hiç gündeme getirmeden topu taca atma gayretinde olduğunu açık ve net olarak gösteriyor. Şöyle ki, Başkan Dinç yaptığı açıklamada “Daha önceleri sizinle bu yol hakkında yine görüşme yapmıştık. Biz bu yolu Çankırı’mıza yakışır şekilde güzel bir yol yapmayı istiyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi burası bir süredir bizim gündemimizdeydi. Plan ve proje çalışmalarını tamamlandık. Nasip bugünmüş, işe başladık. Aslında biz burayı araç trafiğine kapatıp yayaların kullanacağı güzel bir yol yapmayı planlıyorduk. Ancak bu kararları biz kendi başımıza alamıyoruz. Şehrin trafik komisyonu var onlar karar verecekler." diyor!

Açık ve net olarak "Ben Çivitçioğlu Market'in sermayesine yenildim! O yüzden bu caddeyi araç trafiğine kapatamıyorum" (!) diyemiyor. Nasıl desin ki!

Halkın oyuyla göreve gelenler, "sermayenin gücüyle" koltuklarında rahat rahat oturabilirler! Var mı başka izahı?

[*] Peşkeş: Bir iş yaptırmak için, kendine ait veya başkasına ait bir şeyi hediye etmek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler