Parklar rantiye sağlamıyor ki!

Parklar "rantiye" sağlamıyor ki!

Çankırı Belediyesinin şehir merkezinde bulunan kısıtlı sayı ve ölçekteki parklara gösterdiği özen tartışılıyor.

Çankırı şehir merkezinde sayıca ve de metrekare olarak yeterli düzeyde olmayan parklar dahi bakımsızlıktan kendi kaderlerine terk edilmiş durumda.

ALPARSLAN TÜRKEŞ PARKINDAN GÖRÜNTÜLER - TIKLA

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği son görüntüler Kucaklama Taşına bir nefes mesafede bulunan Alparslan Türkeş Parkı’na ait.

Yapraklı yoluna girdiğinizde yolun solunda yer alan Alparslan Türkeş Parkı’nın bugünkü içler acısı hali parkın ziyaretçi sayısında önemli düşüşe neden olmakta. Parkın yeni sahipleri ise son günlerde Çankırı’da vatandaşın korkulu rüyası olan baliciler.

Türk Dünyasının unutulmaz isimlerinden Alparslan Türkeş’in ismini taşıyan park, daha girişte ziyaretçisini ürkütüyor. Alparslan Türkeş adına yapılan mozolenin dökülmüş hali ile birlikte parka girişi sağlayan merdivenlerin haraplığı insanı tedirgin edecek boyutta.

Park içerisine yerleştirilen taburelerin metalden yapılmış olması ve de uzun süredir boya ve temizlik görmemesi nedeniyle paslı görüntüleri çevrede gözünüze giren yeşilliği de rahatsız edecek düzeyde.

ÇANKIRI BELEDİYESİ ADETA PARK DÜŞMANI!

Hatırlayacak olursanız bu sayfalarda Kastamonu yolu üzerinde mevcut Şehit Üsteğmen Hakan Kandemir Parkı ile ilgili haber ve görüntüler yayımlamıştık.

Bugün Kucaklama Taşı bölgesinde Alparslan Türkeş Parkının icler acısı haline baktığımızda ister istemez aklımıza şu soru geliyor:

-Çankırı Belediyesinin şehir merkezindeki parklara karşı olan ilgisizliği, acaba “rantiye”nin bu parklara uğramamasından mı kaynaklanıyor?

Beklentimiz, sorumuzun yanıt bulması.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler