Pazar günü kana bulandı: 19 ölü, 93 yaralı

Pazar günü kana bulandı: 19 ölü, 93 yaralı

Pazar günü yurt genelinde meydana gelen kazalarda 19 kişi hayatını kaybetti , 93 kişi de yaralandı.

Fındık sezonu nedeniyle Giresun’da çalışan Adıyamanlı tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole uçtu, kazada 19 kişi yaralandı. İddiaya göre kaza minibüs şoförü uyuduğu için meydana geldi.Edinilen bilgiye kaza, Malatya-Adıyaman Karayolu Cumhuriyet Örnek Köyde meydana geldi. Malatya’dan Adıyaman istikametine gitmekte olan 02 HZ 117 plakalı Remzi İçöz yönetimindeki minibüs, yoldan çıkarak önce elektrik direğini devirdi, ardından kayısı bahçesine girerek çarptığı kayısı ağacını kökünden sökerek takla attı. Kazada minibüs sürücüsü ile birlikte toplam 19 kişi yaralandı.Yaralılar Yusuf Tanrıverdi, Cihat Bilir, Mahmut Aydoğdu, Doğan Polat, Emine Polat, Hasan Basri Çil, Ahmet Aydoğdu, İbrahim Bilir, Yunus Bilir, Emine Bilir, Yonca Bilir, Halil Bilir, Meryem Aydoğdu, Nuray Aydoğdu, İzzettin Aydoğdu, Hasan Aydoğdu, Cemil Aydoğdu ve Zeliha Aydoğdu olay yerine gelen ambulanslar ile Malatya’daki hastanelere kaldırıldılar. Hayati tehlikeleri bulunan 3 kişi Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edildi. Kazanın sürücünün uyuması nedeniyle meydana geldiği ihtimali üzerinde duruluyor.
 
Minibüstekilerin Giresun’da fındık toplama işçiliği yaptığı ve memleketleri Adıyaman’a dönmekte oldukları belirtildi.
 
KÜTAHYA'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 3 KİŞİ YARALANDI
Kütahya'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.Kaza, Kütahya-Eskişehir karayolunun 16. kilometresinde meydana geldi.Edinilen bilgiye göre, Bilecik'teki yakınlarının düğüne katıldıktan sonra Kütahya'ya dönmekte olan Sinan Tercan yönetimindeki 64 LU 848 plakalı otomobil, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu önce karayolu üzerindeki köprünün korkuluklarına, daha sonra da Bünyamin İsmailoğlu idaresindeki 34 AS 6019 plakalı otomobil ile Cem A. yönetimindeki 41 AV 974 plakalı otomobillere çarptı. Kazada, sürücü Sercan Tercan, (28) aracın ön camından dışarıya fırladıktan sonra, yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki köprüden aşağıya düştü. Tercan, olay yerinde hayatını kaybederken, araçlarda bulunun Yüksel Tercan, (39) Murat Gökenç (34) ve Birsen Fatma Kartal (45) yaralandı.Yaralılar, DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sinan Tercan'ın naaşı, cenaze aracıyla hastane morguna kaldırıldı.Kaza sebebiyle Kütahya-Eskişehir karayolunda trafik 1,5 saat tek şeritten sağlandı.
 
ADIYAMAN'DA 3 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ YARALANDI
Adıyaman’da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre Adıyaman’ın Kahta ilçesinden Kayseri istikametine gitmekte olan Ali Altınok (54) idaresindeki 38 FA 128 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, Gölbaşı- Adıyaman Karayolu Yarbaşı köyü girişinde takla atarak kanala uçtu. Kazada otomobil sürücüsü Ali Altınok (54), Murat Kuytak, Kadir Sevim hayatını kaybederlerken Celal Akkaya ise, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza yerine giden Cumhuriyet savcısının olay yeri incelemesinin ardından otomobilde sıkışan cenazeler kurtarma aracının gelmesiyle otomobilden çıkartılarak Gölbaşı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı Celal Akkaya’nın tedavisi ise, hastanede devam ediyor.Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 
SİİRT'TEKİ KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİ YARALANDI
Siirt’te meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, şehir merkezinden Akdoğmuş köyüne gitmekte olan Emin Yılmaz yönetimindeki 56 AT 930 plakalı otomobil, Siirt-Eruh karayolu Botan Uluçay mevki 4. kilometresinde virajı alamayınca şarampole uçtu. Kazanın haber verilmesiyle olay yerine giden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile 112 acil servis ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi burada yaptı. Yaralılardan Emin ve Kerime Yılmaz, kaldırıldıkları özel hastanede tedavi altına alınırken, Berat (5), Bedirhan (3), Hacı Yılmaz (67) Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan 67 yaşındaki Hacı Yılmaz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
 
Uşak-Banaz Karayolu’nun üzerinde bulunan Festiva kavşağında bu sabah bir kaza daha meydana geldi.
 
Edinilen bilgiye göre saat 10:30 sularında Uşak’tan Banaz istikametine giden 64 NA 343 plakalı araç, Festiva yönünden Bir Eylül Sanayi Sitesine doğru kontrolsüz çıkış yapan 16 JF 209 plakalı araca çarpmamak için direksiyonu şarampole doğru kırdı. Büyük bir şans eseri Bir Eylül Sanayi Sitesi’nin tabelasının ayağına çarparak altından geçen 64 NA 343 plakalı araç yol kenarında bulunan yağmur kanalında durabildi. 64 NA 343 plakalı araç içerisinde bulunan bir kişi aracın açılan hava yastıkları ve takılı olan emniyet kemeri sayesinde kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.
 
Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Uşak Devlet Hastanesine götürülen yaralı tedavi altına alındı.
 
Kaza yerindeki vatandaşlar, trafik ışıklarının olmaması nedeni Festiva kavşağında sık sık trafik kazalarının meydana geldiği söyleyerek yetkililerden yardım istediler.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
ADIYAMAN'DA KAZA: 2 ÖLÜ, 1 YARALI
Adıyaman’ın Sincik İlçende tekeri patlayan TIR’ın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi öldü 1 kişi ağır yaralandı.
 
Edinilen bilgiye göre, Abdurahman Kas (43) idaresindeki kepçe yüklü 02 AL 452 plakalı TIR, Sincik Kâhta Karayolu 7. Kilometrede tekerinin patlaması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetti. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu TIR devrilerek adeta parçalara ayrıldı. Meydana gelen kazada TIR içerisinde bulunan Özgür Yuka (23) olay yerinde hayatını kaybederken, Abdullah Yuka ise, ambulansla kaldırıldığı Kahta Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. TIR sürücüsü Abdullah Kas, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan TIR sürücüsü Abdullah Kas'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
 
Öte yandan olay yerinde hayatını kaybeden Özgür Yuka’nın nişanlı olduğu evlilik hazırlığı yaptığı öğrenilirken, hastanede hayatını kaybeden Abudllah Yuka ise, evli bir çocuk babası olduğu öğrenildi.
 
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 
KASTAMONU'DA KAZA: 3 YARALI
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde D-100 karayolu Yeni sanayi kavşağında meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.
 
Edinilen bilgilere göre İstanbul istikametinden Ordu istikametine gitmekte olan 34 TE 1457 plakalı Aziz Akgül (50) yönetimindeki otomobil Tosya yeni sanayi kavşağında gece saat 02:25 sıralarında kaza yaptı.
 
Meydana gelen trafik kazasında Saadet Akgül (48 ) , Meral Tokmak ( 26 ) ve şoför Aziz Akgül yaralandı.
 
Yaralılar olay yerine gelen 112 Acil ambulansla Tosya Devlet Hastanesine sevk edildiler.
 
Kaza ile ilgili tahkikatın devam ettiği öğrenildi.
 
SAMSUN'DA KAZA: 5 ÖLÜ, 2 YARALI
Samsun'un Terme ilçesinde kamyonet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
 
Kaza, Samsun-Ordu karayolunun 56. kilometresi Yukarı Sögütlü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ordu'nun Fatsa ilçesinden Samsun'un Çarşamba ilçesine meyve ve sebze satın almaya giden İbrahim İlişe (35) idaresindeki 52 KB 592 plakalı kamyonet, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak orta refüjden karşı şeride geçip, İstanbul'dan Ordu'nun Gölköy ilçesine fındık toplamaya giden Sezer Kabakkaya (28) idaresindeki 34 UR 9070 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada, araç sürücüleri İbrahim İlişe ve Sezer Kabakkaya yaralanırken, Can Kabakkaya (16), Kübra Kabakkaya (20), Hatice Demirbaş (42), Nazar Demirbaş (10) ve Hava İlişe (65) hayatlarını kaybettiler. Yaralanın araç sürücüleri Terme Devlet Hastanesi ile Çarşamba Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 
SABİHA GÖKÇEN'DE KAZA: 1 ÖLÜ, 8 YARALI
Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışında bir havayolu şirketine ait yolcu otobüsü devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 8 yolcu ise yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Sabiha Gökçen Havalimanı çıkışında meydana geldi. Havalimanı'ndan bir havayolu şirketini yolcularını alan Yavuz Sözbir yönetimindeki 34 GG 85 71 plakalı servis otobüsü, Gebze'ye doğru yola çıktı. Otobüs ilerlerken aniden önüne çıkan bir otomobile çarpmamak için manevra yapınca kontrolden çıktı. Şarampole yuvarlanan otobüs, ağaçlara ve bir direğe çarparak devrildi.
 
Kaza sonrası olay yerinde adeta can pazarı yaşandı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ve itfaiyenin yardımıyla yan yatan otobüsten çıkartılan yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Kazada Pegasus Havyolları personeli olduğu öğrenilen Ömer Demirel hayatını kaybederken, Adem Gebük, Hüseyin Gebük, Tevfik Turan, Cesur Arslan, Gökhan Kurt, Haşim Kara, Ali Gümüş ve şoför Yavuz Sözbir'in tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
UŞAK'TA KAZA: 1 ÖLÜ 1 YARALI
Uşak Merkez Çarıkköy’den Göğem Göleti’ne balık avlamaya giden amca ve yeğenler kaza geçirdi. Amca hayatını kaybederken, yeğenleri ağır yaralandı.Edinilen bilgiye göre; 64 DS 043 plakalı traktörleri ile akşam saatlerinde İsmail Efe ve yeğenleri Mehmet Efe, Muhammet Efe Çarıkköy’den Göğem Göleti’ne balık avlamaya gittiler. Göletin kuzey kısmında bulunan Buzluk mevkii olarak bilinen yere gelince direksiyon hakimiyeti kaybolan traktör metrelerce aşağıya doğru taklalar atmaya başladı. Feci kazada traktör sürücüsü İsmail Efe olay yerinde hayatını kaybetti. Mehmet Efe isimli şahıs ise traktörün altında sıkışarak kaldı. Traktörde bulunan 13 yaşındaki Muhammet Efe ise traktörden savrularak yaralandı. Zifiri karanlıkta 13 yaşındaki Muhammet göl kenarına kadar yaralı halde sürünerek diğer balık tutmak için gelen kişilerden yardım istedi. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis, İtfaiye ve UMKE ekipleri traktör altında kalan Mehmet Efe’yi kurtarmak için saatlerce uğraştılar. En son olay yerine çağrılan vinç ile traktörün kaldırılmasıyla kurtarılan Mehmet Efe ağır yaralı olarak Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Mehmet Efe’nin durumu, ciddiyetini kuruduğu gelen bilgiler arasında. İsmail Efe’nin cesedi ise Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı Öte yandan Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Kerpe Sapağı’nda iki minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 27 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Bursa’da bisikletiyle gezmeye çıkan 6 yaşındaki çocuk, otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.
 
Batman’da, Karaman'da, Erzurum‘da, Kastamonu’da, Kahramanmaraş’da, Çorum’da, Sinop’da, Konya’da, Burdur’da, İzmir’de ve Ordu'da meydana kazalarda toplam 4 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler