Pazarkule - Edirne bağlantı yoluna Çankırılı imzası

Pazarkule - Edirne bağlantı yoluna Çankırılı imzası

Geride bıraktığımız pazar günü ilk harcı atılan yolun müteahhidi Çankırılı işadamı Selahattin Düzbasan...

Çankırı insanının yakından tanıdığı işadamı Selahattin Düzbasan'ın inşaat şirketi Pazarkule - Edirne bağlantı yolunun yapım ihalesini kazandı. Yolla ilgili ilk harc da geride bıraktığımız pazar günü başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından konuldu.
 
Bakan Yıldırım, Edirne TEM-Pazarkule bağlantı yolu (Karaağaç Köprüsü) temel atma töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti siyasetinin, hizmet siyaseti demek olduğunu söyledi. Hiç bir yerel yönetimi, partisi ne olursa olsun ihmal etmediklerinin altını çizen Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
 
''Belediye, merkezi idare farklı diye Edirne'yi ihmal edecek değiliz. Belediyenin yapamadığı işleri de gayet tabi biz yapacağız. Çünkü hizmet millete yapılır. Siyaseti meydanlarda, seçim sathında yaparız, hizmete asla siyaseti karıştırmayız. Bizim geleneğimiz bu, bizim başbakanımız bunun acısını çekti. Onun için İzmir'de belediyeyle ortak proje yapıyoruz, İzmir'in yerel sorunlarını çözüyoruz, Edirne'nin de yollarını yapıyoruz, gayet tabi yapacağız. Edirne'nin, insanımızın hizmete ihtiyacı var. İşimiz, başarımız yaptığımız işlerle ortaya çıkar.''
 
Karaağaç Köprüsü
Karaağaç Köprüsü'nün yapımıyla tarihi köprülerin de korunacağının altını çizen Bakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''Osmanlı devletinde 100 yıla yakın başkentlik yapan güzel Edirne, tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle aynı zamanda köprüler şehridir. Bu köprüler 100 yıllardır Edirneliler'i birbirine bağlıyor, hem de Avrupa'yla, Balkanlar'ı Anadolu'yla buluşturuyor. Ancak gelişen şartlar altında ihtiyaca cevap veremiyor. En iyisi 160 yaşında, 1,5 asrı devirmiş. İşte bunun için bu değerlerimizi korumak için, Edirne'nin gelişen trafiğini yeni köprülerle farklı bir güzergaha kavuşturmak için önemli bir projeye imza atıyoruz. Karaağaç Köprüsüyle beraber 8 köprüyü de içinde barındıran bu proje, Edirne'nin Avrupa'ya açılan yeni bir kapısı olması nedeniyle çok önemli bir hizmet olacak.''
Karaağaç Köprüsü sayesinde Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarının da yükünün hafifleyeceğini ifade eden Bakan Yıldırım, 100 milyon liranın üzerinde bir maliyetle, 2015 yılında tamamlanacağını kaydetti.
 
Bakan Yıldırım, hızlı tren projesi kapsamında Edirne hattının da yapılması, işin projeyle birlikte başlatılması yönünde talimatının bulunduğunun müjdesini de verdi.
 
Törene TBMM Meclis İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Edirne Valisi Hasan Duruer, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve yolun yapımını üstlenen Ilgaz İnşaat adına Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Düzbasan katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler