Pendikte kuyumcu soygunu: 1 ölü, 2 yaralı

Pendik'te kuyumcu soygunu: 1 ölü, 2 yaralı

Pendik'te sahibi olduğu kuyumcu dükkanını soyan saldırganlar tarafından oğlu ile birlikte vurulan Rıfat Bilgin hayatını kaybetti.

 

İstanbul Pendik'te bir kuyumcu ve döviz bürosu olarak faaliyet gösteren iş yerini soymaya çalışan 2 kişi, işyeri sahibi ve babası ile yoldan geçen bir kişiyi yaraladı. Kuyumcunun 65 yaşındaki babası kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetti. Polisle girdikleri çatışma sonrasında yakalanan soygunculara ait minibüste 2 adet boru tipi bomba buldu.
 
Pendik Tandoğan Caddesinde bulunan kuyumcu dükkanına saat 11.00 sıralarında gelen biri çarşaf giymiş 2 kişi, silah tehtidiyle işyeri sahibini etkisiz hale getirdi. Soyguncular altınları aldıktan sonra kaçmaya çalıştı. Bu sırada işyeri sahibi 46 yaşındaki Şakir Bilgin ile o sırada dükkanda bulunan babası Rıfat Bilgin ve yoldan geçen 26 yaşındaki Yetkinay Urtekin, soyguncuları engellemeye çalıştı. Ancak şüpheliler, 3 kişiyi silahla vurduktan sonra geldikleri motosiklete binerek kaçmaya başladı. 
 
Polisle çatıştılar
 
Soyguncular bir süre sonra devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından farkedildi. Yakalanacaklarını anlayan soyguncular, Kurna sokakta motosikletten inerek yaya olarak kaçmaya başladı. Bu sırada polis ile şüpheliler arasında silahlı çatışma çıktı. Çarşaf giyen soygunculardan 34 yaşındaki Cem G. bir evin bahçesinde kıskıvrak yakalandı. Aynı yaştaki diğer soyguncu Ali Haydar Y., ise yaralı olarak yakalandı. Çatışma sırasında yoldan geçen bir kişi yaralandı.
 
Kuyumcunun babası öldü
 
Yaralılar Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Fakat kuyumcunun kalbinden yaralanan 65 yaşındaki babası Rıfat Bilgin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Minibüste bombalar bulundu
 
Olay yerinde inceleme yapan polis, soyguncuların motosikletin ardından kaçmakta kullanacağı belirtilen minibüste boru tipi 2 bomba buldu. Bombalar uzman polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi. Şüphelilerden birinin soygun sırasında giydiği çarşaf da yol kenarında bulundu. Polisin olayla ilgili incelemesi devam ediyor.
 
Soyguncuların, bir yasadışı örgütün üyeleri olduğu ve eylemlerini finanse etmek amacıyla bu soygunu gerçekleştirdikleri değerlendiriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler