Pınar Selek hakkında yakalama kararı kaldırıldı

Pınar Selek hakkında yakalama kararı kaldırıldı

Yakalama kararı kaldırıldı...

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davaya bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Sosyolog Pınar Selek hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına karar verdi. 

Cumhuriyet Savcısına mütalaasını hazırlaması için süre verilmesine hükmeden mahkeme heyeti, usul ve yasaya uygun olduğunu belirttiği Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına uyulmasına karar verdi. Suçun vasıf ve mahiyeti, Yargıtay bozma ilamı, mevcut delil durumunu göz önüne alan mahkeme heyeti, Pınar Selek hakkında çıkarılan yakalama kararını kaldırdı. Duruşma 5 Aralık saat 10.00'a ertelendi.   

PINAR SELEK'İN BABASI: GELMESİNDE BİR MANİ YOK
"Türkiye'ye gelecek mi" sorusu üzerine baba Alp Selek, Pınar Selek'in Fransa'da doktorasına devam ettiğini ifade ederek, "Onlara devam etmek durumunda. Onlar biterse gelir. Bir mani yok" dedi.

PINAR SELEK'İN BABASI: GELMESİNDE BİR MANİ YOK
"BU HEYETİN BERAAT KARARI VERMESİ LAZIM"
Kararın ardından açıklama yapan Pınar Selek'in babası aynı zamanda avukatı Alp Selek, "Bugün 16 yılı geçen bir duruşmaya girdik. Yeni bir heyet vardı. Heyet, Yargıtay'ın kararına uydu. Bundan sonra savcı, esas hakkında mütalaa verecek. Biz savunma yapacağız. Bu arada da güzel bir haber; yakalama kararının kaldırılmasını mahkemeden talep ettik. Mahkeme de yakalama kararını kaldırdı. Bugüne kadar dava hep lehimize geçti, son 2 hakim gelip kararı değiştirene kadar. Şimdi bu mahkemede de esas hakkındaki savunmaları yaptıktan sonra dosya çok açık. Zannediyorum bu heyetin de beraat kararı vermesi lazım" dedi. 

Pınar Selek'in avukatlarından Ayhan Erdoğan ise, yargılama sonunda Pınar Selek'in beraat edeceğine inandıklarını belirtti.

"GELMESİNDE BİR MANİ YOK" 
Pınar Selek hakkında verilen yakalama kararın kaldırılması sonrası "Türkiye'ye gelecek mi" sorusu üzerine baba Alp Selek, Pınar Selek'in Fransa'da doktorasına devam ettiğini ifade ederek, "Onlara devam etmek durumunda. Onlar biterse gelir. Bir mani yok" dedi. 

MISIR ÇARŞISI DAVASI ÖNCESİ ADLİYE ÖNÜNDE PINAR SELEK’E DESTEK
Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamayla ilgili sosyolog Pınar Selek’in yargılandığı dava öncesi adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

"NİHAİ BERAATE KADAR BU DAVA BİTMEZ"
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde yapılan açıklamaya CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, tiyatrocu Nur Sürer ve Fransa’dan gelen akademisyenler katıldı.

"Hala Tanığız Platformu" adına basın açıklamasını okuyan gazeteci Banu Güven, 16 yıldır devam eden davada bugün tarihi bir eşiğe gelindiğini beliterek, daha önce İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam edeceğini ifade etti. Selek’in davada daha önce 3 kez beraat etmesinden sonra aynı mahkemece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını söyleyen Güven, "Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin 30 Nisan’da görülen temyiz duruşmasında müebbet hapis usülden bozulmuştu. Şimdi mahkeme yeni ama dava çok eski. Yargıtay’ın bir hukuk skandalı olan bu ağırlaştırılmış müebbet kararını bozmasını, mücadelemizi umut dönemeci olarak gördük. Nihai beraate kadar bu dava bitmez. Çünkü biz Pınarla bu şehirde gülüp şarkı söyleyeceğiz" dedi.

"LEHİMİZE BİTECEK BU DAVA, KURTULUŞU YOK"
Pınar Selek’in babası aynı zamanda avukatı olan Alp Selek ise Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin davayı usülden bozduğunu ifade ederek, "Şimdi mahkeme usüle uyup uymaması yönünde bir karar verecek. Uyarsa Yargıtay’ın bozmasını, esasa ilişkin yeniden savunmaları yapacağız. O kadar ortaya çıktı ki yapılan yanlışlık, lehimize bitecek bu dava, kurtuluşu yok. Mahkeme yeni bir mahkeme, tanımıyoruz. Ama büyük ihtimalle bozmaya uyacak ve biz de onlara dosyada yapılan çirkinlikleri, yanlışlıkları anlatacağız" dedi. Pınar Selek’in Fransa’da Doktora yaptığını söyleyen baba Alp Selek, "Oradaki hocaları, ’Biz böyle öğrenci görmedik’ deyip onu doktor yaptılar. Fransa’nın en meşhur üniversitesinde ona bir görev verdiler. Şuan 2-3 aydır orada çalışıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler